Klausův život po politice: Pustil se do Vystrčila, pak sedl na italské superkolo

Funkci šéfa Trikolóry položil Václav Klaus mladší v březnu. Došla mu prý energie, a tak se rozhodl politiku zcela opustit. Definitivní sbohem jí ovšem dal až v uplynulých týdnech, kdy dosloužil poslanecký mandát, který získal ještě jako člen ODS. Teď si Klaus o něco více užívá rodiny a oblíbené cyklistiky. Politiku ovšem sledovat nepřestal, což dostal pocítit šéf Senátu Miloš Vystrčil.

V posledních týdnech si Václav Klaus junior konečně začal užívat života. Oslavil narozeniny v centru Prahy, před pár dny zase vyrazil na promoci dcery Kateřiny.

Tentokrát ho fotografové Expresu náhodně potkali, když se vracel z cyklistického výletu. Jak je známo, jízda na kole je jeho největším koníčkem. 

Václav Klaus mladší po návratu z cyklovýletu

Klaus mladší na něm proto zřejmě nešetří. Jezdí na kole italské značky Colnago, kde ceny bicyklů v základní výbavě stojí nad sto tisíc korun, ale různými vylepšeními se lze dostat i na mnohem vyšší částky.

Na sobě měl syn exprezidenta Václava Klause cyklodres ruského týmu Tinkoff, který v roce 2016 ukončil činnost.

Václav Klaus mladší v dresu ruského týmu Tinkoff

Ačkoliv politiku opustil, zcela ji Klaus mladší sledovat nepřestal. Den předtím, než na kolo vyrazil, se rozhodl okomentovat dění kolem prezidenta Miloše Zemana. A to dost rázným způsobem.

„Fakt nejsem fanoušek Miloše Zemana. Přísahám. A už nedělám politiku. Ale napíšu tedy status. I kdyby byl Miloš Zeman pět minut před smrtí, popletený a měl v sobě lahev Becherovky. Pořád je desetkrát schopnější vykonávat ústavní funkce než Vystrčil. A má k tomu stokrát větší mandát občanů,“ napsal Klaus, přičemž jeho příspěvek posbíral bezmála osm tisíc souhlasných reakcí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 17. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 228
  • 87
  • 12
  • 10
  • 4
  • 4