Facebookový boom Trikolóry: Dohnala KDU-ČSL a ČSSD, Klaus si věří i na ODS

Bude nově vzniklé hnutí Václava Klause mladšího tradičním stranám důstojným konkurentem? Pouhé dva dny po odhalení Trikolóry se zdá, že rozhodně ano. Přinejmenším na Facebooku totiž hnutí nasbíralo ke středečnímu dopoledni bezmála 20 tisíc příznivců a šlape tak na paty hned několika dalším subjektům! Podívejte se, jak si v porovnání s ostatními Trikolóra na sociální síti vede.

Nově založené hnutí Václava Klause mladšího Trikolóra existuje sotva dva dny, přesto už začalo minimálně na jedné frontě šlapat na paty subjektům s několikaletou tradicí. Už v úterý na facebookový boom poukázal samotný Klaus.

„Facebooková stránka Trikolóry má za prvních 23 hodin přes 10 tisíc příznivců. Neuvěřitelné. Zavedené politické strany to dělají roky, platí si na to reklamy a propagace, dělají jim to PR agentury – a mají třeba 50 tisíc. Stihneme je dohnat za týden?“ radoval se Klaus na svém Facebooku už v úterý odpoledne.

To ještě nevěděl, že další den dopoledne už bude Trikolóra atakovat hranici 20 tisíc fanoušků. Konkrétně ve 12 hodin to bylo 18 405 a každou aktualizací počet narostl o desítky dalších.

Václav Klaus mladší představil nové hnutí Trikolóra.

Zpět ke Klausově příspěvku. Když poukázal na zavedené strany, které mají 50 tisíc fanoušků, nepochybně narážel na svou bývalou stranu. Podívali jsme na facebookový profil všech parlamentních stran a zjistili jsme, že právě ODS se jako jediná pohybuje v těchto číslech, konkrétně má bezmála 59 tisíc fanoušků.

Co se ostatních stran týče, zatím na hony vzdáleni jsou Trikolóře Piráti (135 tisíc), TOP 09 (118 tisíc) a hnutí ANO (104 tisíc).

Zato několik dalších stran už Klausova parta buď dohání, nebo je dokonce předehnala. Komunisté mají pouhých 11 tisíc příznivců, na záda pak Trikolóra dýchá hnutí STAN (23 tisíc), KDU-ČSL (24 tisíc) a ČSSD (26 tisíc).

Značnější náskok pak má SPD se svými 33 tisíci, nutno ale podotknout, že se většina voličů soustředí spíše na profil samotného předsedy Tomia Okamury, který má fanoušků hned 257 tisíc.

Václav Klaus mladší představil hnutí Trikolóra.

Samozřejmě je třeba brát v potaz zásadní věc, a to že spousta stran s menším počtem fanoušků například cílí na starší voliče, kteří internetu a sociálním sítím neholdují. 

I tak je ale pro Klausovu Trikolóru nepochybně takto citelný příliv prozatím facebookových příznivců mimořádným úspěchem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:58 čtvrtek 10. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 82
  • 23
  • 17
  • 14
  • 12
  • 12