„Klaus starší ve vedení? Nešiřte bludy!“ Majerová Zahradníková si přebírá Trikolóru

Čeká ji nelehký úkol dokázat, že Trikolóra nebyla jen stranou jednoho muže a že s odchodem Václava Klause mladšího nepadly její naděje na vstup do Poslanecké sněmovny. Zuzana Majerová Zahradníková povede hnutí do říjnových voleb z pozice předsedkyně. Většina voličů ji podpořila, část začala volat po příchodu exprezidenta Václava Klause a někteří jsou dokonce přesvědčeni, že přesně takový je plán. „Nešiřte bludy,“ smetla Majerová pikantní variantu ze stolu.

Jedeme dál! Tak stručně a zároveň odhodlaně včera Zuzana Majerová Zahradníková pro Expres okomentovala zcela nečekaný odchod Václava Klause mladšího z Trikolóry.

Svého parťáka v minulosti následovala po jeho vyhazovu z ODS a nové vlastenecké hnutí s ním založila. Teď ji čeká nelehký úkol ze dne na den převzít otěže.

„Bráníme normální svět, naše hodnoty, naši vlast a naše lidi. Nikdy nepřestaneme! Jedeme dál, protože víme, že to má smysl. A nikdo jiný to za nás neudělá! Díky moc za vaši důvěru a podporu,“ oznámila Majerová po včerejším mimořádném zasedání předsednictva. 

Uvedla také, že již začala pracovat na tom, aby svoje hnutí připravila na volby, kam bude Trikolóra kandidovat v koalici se Svobodnými a Soukromníky.

Brzy vše oznámíme! Klaus ml. finišuje s přípravami nové strany, přibral i...

„Své závazky vůči partnerům, se kterými jsme se spojili, naplníme. Dnes jsme spolu telefonicky komunikovali, takže budeme pokračovat dál,“ nechala se slyšet Majerová Zahradníková.

Od voličů se jí dostalo podpory, mluví o ní jako o světle na konci tunelu a ženě na správném místě. 

Pravda rozhodně je, že Majerová má ostré lokty, spoustu zkušeností a její volba je naprosto logická.

Mnozí ale začali spekulovat i nad tím, zda nejde jen prozatímní volbu a zda Trikolóru neplánuje převzít exprezident Václav Klaus. Podle zdroje Expresu z předsednictva strany ostatně měla být právě jeho sílící angažovanost a kritika syna důvodem, proč Klaus mladší z politiky odešel.

Tuhle variantu Majerová ostře smetla ze stolu.

„Prosím vás, nešiřte bludy,“ zareagovala na komentář, že je nejspíše vše domluvené a Klaus starší brzy hnutí převezme.

Sám Václav Klaus se včera nechal slyšet, že odchod jeho syna z politiky je ztrátou a pokusí se ho ještě přesvědčit.

„Prezident Klaus by odchod svého syna z politického života považoval za velkou ztrátu pro českou politiku. Pokusí se jej ještě přesvědčit, aby vše ještě uvážil. Mnoho lidí mu důvěřuje, včetně jeho otce,“ sdělil Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:06 čtvrtek 22. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 27
  • 17
  • 8
  • 2
  • 2
  • 1