Klausův den D nastal: Představí novou stranu, pochlubil se podporou od Bohdalové

Dnes Václav Klaus mladší představí svoji nově vznikající stranu, která bude pro některé představovat naději na lepší budoucnost a pro další zase konkurenta v boji o voliče. Klaus odhalí nejen tváře strany, ale také potvrdí či vyvrátí název Trikolora, o němž se poslední týdny spekuluje. Už předem ale odtajnil, že bude mít v zádech podporu jedné z nejslavnějších českých hereček.

Z ODS dostal padáka, ale nyní už si možná říká, že všechno zlé je k něčemu dobré. Poslanec Václav Klaus mladší je plný elánu a pracuje na založení strany, přičemž eviduje už 1500 uchazečů o členství. A přípravy vyvrcholí právě dnes.

Syn bývalého prezidenta Václava Klause, kterého už popularitou vlastně předstihl, veřejnost s výsledkem několikatýdenní práce seznámí na odpolední slavnostní akci. Odhalí program, nové kolegy i název. Poslední dny se spekulovalo o tom, že jeho strana ponese jméno Trikolóra – hnutí občanů, Klaus to však ani nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Ať už se ale jeho strana bude jmenovat jakkoliv, nepochybně bude postrachem hned pro několik dalších subjektů. Politologové se shodují na tom, že se o voliče může strachovat především ODS, ale i další.

„Má šanci fungovat jako vysavač nespokojených voličů ODS i některých středových. Může oslabit i Tomia Okamuru a SPD. Myslím, že si tam najde témata i volič ANO,“ řekl televizi Nova politolog Jan Kubáček.

Kompletní tým sice Klaus junior představí až během pondělka, fanouškům už se ale pochlubil, že bude mít v zádech značnou podporu. Na Facebooku sdílel fotku s legendární herečkou Jiřinou Bohdalovou!

Václav Klaus mladší a Jiřina Bohdalová

„Můžete to zlehčovat, ale kdo chce v ČR vyhrát volby, musí mít podporu této dámy. Tak to prostě je,“ napsal a pochválil i vitalitu a bystrost, jimiž i ve svých 88 letech oplývá.

Ve skutečnosti ale Klaus slízl za fotku s Bohdalovou poměrně značnou kritiku. Mnozí mu připomínají, že se s politiky fotí často a ráda, jenže v minulosti neměla vůbec daleko ani k představitelům komunistického režimu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:40 úterý 8. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 14
  • 11
  • 10
  • 10
  • 8