Klaus mladší: Novotný bude lídr pražské ODS, těším se na souboj

Nová pravidla spojená s udílením nejprestižnějších filmových cen Oscar znepokojila davy lidí po celém světě. Řadí se mezi ně i šéf hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší (51). „Je to tahání rasy do každodenního života a nesnáším to,“ řekl Expresu politik, jehož jsme se také zeptali, co si myslí posledních výstřelcích svého bývalého kolegy z ODS Pavla Novotného (39).

Akademie filmového umění a věd zveřejnila nová pravidla týkající se předávání filmových cen Oscar. Platná budou až od roku 2024, i tak už ale stihla vyvolat velkou vlnu nevole. 

V nových pravidlech se uvádí, že snímek, který bude usilovat o cennou sošku, musí splňovat alespoň dvě ze čtyřech kritérií, jež se týkají herců, štábu, ale i distribuce. 

Na tvorbě filmu by se podle nových pravidel měli podílet lidé z menšin, například Asiaté, Afroameričané, Hispánci či lidé z LGBTQ komunity. 

„Co zase usnesli? Že musíte být přiměřeně teplý a menšinový, abyste vyhrál Oscara?“ reagoval nejprve Václav Klaus mladší poté, co jsme se ho zeptali na názor na tuto novinku.

Pak už ale zvážněl...

„Je to destrukce normálního světa, rasismus. Je to tahání rasy do každodenního života, nesnáším to. Učil jsem děti různých barev pleti a vždy jsem hodnotil jen jejich prospěch a chování. Když se budou zohledňovat tyto věci, je to cesta do pekel,“ míní šéf Trikolóry.

„Tou západní společností to prorůstá. Nobelovu cenu za literaturu už také nemůže dostat nějaký normální literát, kterého lidé čtou a má to svou kvalitu. Pokud možno to musí být někdo pokrokový, aby byl oceněn. Je to jedna věc za druhou. Je to mor, který postupuje touto společností,“ dodal rozhněvaný Klaus.

Na Novotného se těším u voleb!

Václava Klause mladšího jsme se zeptali také na nedávné výroky člena ODS Pavla Novotného, který v neformálně vedeném rozhovoru pro Info.cz řekl, že smrt premiéra Andreje Babiše a také prezidenta Miloše Zemana je v zájmu České republiky.

„V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť a abych já byl poslanec,“ uvedl starosta Řeporyjí.

Zajímalo nás, jestli výše uvedená slova nejsou podle Klause pro ODS mnohem horší reklamou než rok a půl starý projev exprezidentova syna ve Sněmovně, během něhož přirovnal jednání k židovskému výboru. Krátce po tomto výroku byl Václav Klaus mladší ze strany vyloučen.

Předseda Trikolóry se stále drží toho, že dění ve své bývalé straně nechce příliš komentovat. Novotnému přesto něco vzkázal.

„Nejsem členem ODS, řeknu jen jedinou věc, myslím, že Pavel Novotný bude lídrem ODS v parlamentních volbách tady v Praze a já se těším na souboj s ním,“ pravil pro Expres.cz Klaus.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:05 úterý 12. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 72
  • 31
  • 30
  • 29
  • 26
  • 24