Vyhazov Klause ml. bude ODS hodně mrzet, Fiala je politické jelito, hřímají lidé

Fakt, že výkonná rada Občanské strany demokratické (ODS) vyloučila ze svých řad Václava Klause mladšího, zvedl mnoho lidí, nejen z řad jeho voličů ze židle. Mluví o diktátu politické hyperkorektnosti, která zahalila selský rozum a zdravý úsudek suknem neproniknutelného temna. Laicky řečeno, ODS to má v příštích volbách spočítané a její špičky v čele s Petrem Fialou prý spláčou nad výdělkem.

„Jediný slušný, chytrý a pravdomluvný politik byl vyloučen. Zůstala banda pitomců, obecných blbů, ikon zlodějin, kmotrů. Neskutečná strana! Namyšlený kecalista profesůrek je spíš politické jelito!“ nešetří ODS jeden z diskutujících. Václav Klaus mladší byl podle něj posledním, kdo ve straně za něco stál.

„Prosím než začnete někdo kritizovat pana Klause, tak si poslechněte slovo od slova oba projevy, jak ten o židovských výborech, tak i ten o Hitlerovi a Macronovi, znovu prosím slovo od slova,“ apeloval další s tím, že to, co řekl, je čistá pravda bez politické korektnosti, v níž tu už patnáct let žijeme.

„Držte se a pokračujte dál! Jste momentálně jedinou silnou a výraznou osobností na české pravici,“ tleská Klausovi jeden z jeho příznivců.

„Založte prosím novou stranu a pečlivě vybírejte nové členy a můj hlas máte hned,“ napsal za všechny další nespokojený. Jeho příspěvek za pár hodin nasbíral tisíce lajků. Je tak víc než jasné, že by nová strana, o níž Klaus mladší mluví, s nedostatkem voličů problém rozhodně neměla.

Úbytek voličů v nadcházejících volbách by naopak mohla řešit mateřská ODS, o jejímž lídrovi mluví voliči jako o málo výrazném a při zdi stojícím.

„Myslím, že by rázem byla strana s Klausem mladším v čele mezi prvními třemi... Doufám, že tu chuť k politice ještě najde a udělá to,“ věří nespokojení voliči, kteří mají za to, že s vyhazovem „černé ovce“ strana „vylila vaničku i s dítětem“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:48 úterý 16. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 299
  • 96
  • 27
  • 23
  • 13
  • 10