Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jinde byste byl žebrák, v Česku jste celebrita! Běžte do politiky, pálil do Mináře Klaus

    Mikuláš Minář v Aréně | foto: TV Barrandov

    V Aréně Jaromíra Soukupa bylo zase pěkně dusno! Týden po drsné hádce Jaroslava Foldyny (SPD) a Pavla Novotného (ODS) se o velmi ostrou debatu postarali šéf hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší a předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář. Exprezidentův syn aktivistu přirovnal k žebrákovi i celebritě zároveň a vytkl mu, že do debaty přišel nepřipravený. Zároveň Mináře rázně nabádal k tomu, ať vstoupí do politiky.

    V Aréně Jaromíra Soukupa se tentokrát představili poslanec Patrik Nacher (ANO), hudebník a aktivista Michael Kocáb, předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší a předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář.

    Debatovalo se o demonstracích, korupci, ale také třeba o prezidentu Miloši Zemanovi. Největší emoce plály bezpochyby mezi Mikulášem Minářem a Václavem Klausem.

    Minář na úvod sdělil, že si je vědom toho, že ho diváci televize Barrandov nemají v lásce.

    „Myslí si, že rozvracíme zemi a nerespektujeme volby. Budou mi teď nadávat, jakou mám barvu vlasů a že jsem sem přišel a říkám nepříjemné pravdy,“ řekl mladý aktivista.

    „Proč by vaše přítomnost měla někoho naštvat?“ podivil se poslanec za ANO Patrik Nacher. „Mohli ho pozvat do České televize,“ zareagoval zase Václav Klaus.

    „Já se tu nebudu pouštět do hádek, aby se to nezvrtlo v šaškárnu,“ odpověděl Mikuláš Minář.

    Mikuláš Minář a Michael Kocáb v Aréně

    Moderátor Jaromír Soukup Minářovi sdělil, že si ho do pořadu pozval, protože jeho televize Barrandov je svobodnou televizí a mladého aktivisty si za jeho odvahu cení.

    To se ale příliš nelíbilo Klausovi. „Když půjdu já do České televize, bude to lidem jedno, nestane se, že by to kritizovali,“ kroutil poslanec hlavou.

    Pekarová a Fiala Babiše neporazí, proč nejdete do politiky?

    Předseda Trikolóry se poté pustil do Mináře. Zajímalo ho, proč místo pořádání pravidelných demonstrací aktivně nevstoupí do politiky a nesnaží se v zemi skutečně něco změnit.

    „Jste inteligentní a asi tušíte, že Pekarová, Fiala a další Babiše neporazí. Vám přišlo sto tisíc lidí. Tak čeho se bojíte? Já chci vrátit české zemi suverenitu, tak objíždím republiku, zúčastním se volebního klání. Vy jen spoléháte na bandu nýmandů, proč neuděláte to samé,“ řekl Klaus Minářovi.

    Václav Klaus mladší se v Aréně hádal s Minářem.

    Nacher s Klausem se Minářovi vysmáli za neinformovanost

    Aktivista se poté pustil do debaty, kterou raději rozjíždět vůbec neměl. Začal mluvit o schvalování zákona o veřejných zakázkách a jeho názoroví oponenti mu okamžitě vytkli, že je neinformovaný.

    „Právě teď, pánové, Poslanecká sněmovna jedná a schvaluje zákon, který Andrej Babiš mimořádně navrhl zařadit na jednání v pondělí před dvěma dny a během tří dnů chce prohlasovat změnu zákona o veřejných zakázkách tak, aby vláda přikryla...,“ řekl Minář, který ale větu nedokončil. Zarazili ho poslanci Nacher a Klaus.

    „Nejste informovaný. Sněmovna to shodila. O tom se vůbec nehlasuje,“ upozornil aktivistu Klaus. „Máte špatnou informaci, proč to řešit, když to není, když to neexistuje,“ doplnil Nacher.

    Mikuláš Minář vysvětloval, proč nechce do politiky.

    Mináře to ovšem moc nezajímalo a dále mluvil o veřejných zakázkách.

    „Pane Mináři, když chcete dělat politiku, je to i práce. Teď je devět hodin večer a Sněmovna někdy už v půl čtvrté rozhodla, že se žádný protikorupční zákon probírat nebude, a vy tady na to spouštíte velkou tirádu. Vy tady říkáte, že politici dělají fauly nedemokratické, ale i vy osobně také děláte fauly, když vyzýváte, že někteří lidé nesmí kandidovat. Chodíte na náměstí a vykřikujete, kdo je takový a makový,“ pálil dále do Mináře Klaus.

    „Tady jsou ti rozhodčí právě voliči. Tady Klaus mladší objíždí republiku, přebírá zodpovědnost. Vy ale nepřetavíte tu energii z náměstí, vy to děláte bez rizika, nemáte odpovědnost,“ přidal se Nacher.

    „Naše odpovědnost je v lidech vzbuzovat očekávání, naděje, kontrolujeme politiky. Věci se dají měnit politickou cestou, ale také občanskou společností, to, že se aktivizuje a zajímá se o politiku a mnozí z nich do ní pak i vstoupí, to je hodnota sama o sobě,“ odpověděl Minář, jenž poté vytáhl citát písničkáře Karla Kryla, který pojednává o nedůvěryhodnosti politiků.

    Zběhlý student, žebrák a celebrita! Buďte Česku vděčný!

    Předseda Trikolóry Václav Klaus se poté znovu pustil do Mináře. Rázným způsobem mu vysvětlil, že v České republice demokracie není ohrožena.

    „Pan Minář demonstruje, nikdo mu nic nedělá. Jste zběhlý student teologie, to je ve všech společnostech spíše takový žebrák nebo zoufalec a ten člověk se snaží uživit, ale vy jste celebrita. Měl byste být České republice vděčný, je to nádherná země pro život,“ řekl Klaus.

    Mikuláš Minář v Aréně

    Minář ale s pojmem „zběhlý student“ vůbec nesouhlasil a do Klause si na závěr rýpl.

    „Já studia zanechal, neměl jsem nikdy nikde protekci. Jen jsem se už nemohl dívat na to, co se tu děje. Někdo má životní úspěch ten, že za ním stojí otec, který byl prezident, co vyhlásil rozsáhlou amnestii,“ pravil Minář.

    Oproti nedávné hádce Jaroslava Foldyny a Pavla Novotného se alespoň nevyhrožovalo fyzickým napadením. Chvílemi to ale vypadalo, že k výchovné facce někteří neměli zase až tak daleko.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:52 pátek 11. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      346
    • Trapas
      85
    • Haha
      57
    • Tvl
      45
    • Cože
      35
    • Sladký
      33