Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klausova letní dovolená: Chorvatsko? Moře nepotřebuji, stačí mi řeka! Plánuje i fesťáky a kolo

    Tisíce Čechů berou po koronavirové krizi útokem oblíbené Chorvatsko. V tamním moři se stihly „vycachtat“ i některé naše celebrity. Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší (50) má ale jiné plány! Exprezidentův syn Expresu popsal, jak bude vypadat jeho letní dovolená!

    Václav Klaus mladší je vášnivý cyklista a pravidelně jezdí s kamarády do Itálie si trochu zajezdit. Kvůli koronavirové pandemii musel letos tuto tradici zrušit.

    „Měli jsme jet s kluky veterány na kola do Itálie trénovat, ale místo toho jsme byli teď o víkendu v Jindřichově Hradci. O nic jsem tedy nepřišel. Všichni byli nadšení, nádherné počasí, krásná česká krajina,“ řekl nám Václav Klaus mladší.

    Zatímco tisíce Čechů už se těší, až zchladí svá rozpálená těla v moři, předseda Trikolóry dovolenou v cizině neplánuje.

    „Do ciziny se určitě nechystám, švagrová jede do Chorvatska, ale já ne. Budu mít práci a budu v Peci. Zahraničí vynechávám, já ho tedy vynechávám dost často. V Chorvatsku jsem byl loni, tam bylo Čechů! Potkal jsem tam i učitele z gymplu a milion dalších lidí. Tam se neschováte. Je to ale nejblíž a v uvozovkách české moře. Bylo to první moře, kam jsem jako malý jezdil, tehdy se nikam jinam nemohlo. Já ale teď moře k životu nepotřebuji, mně stačí rybník nebo řeka,“ říká exprezidentův syn, který nám také popsal, jak bude probíhat jeho relax v Peci.

    „Budu jezdit na kole a užívat si ten horský chládek. Mám rád ten vzduch. Hezky se vyspím, přijedou za mnou děti. Maminka s tatínkem tam pravidelně jezdí v první polovině srpna na pochod svatého Vavřince na Sněžku, to se sejdeme celá rodina,“ těší se Klaus mladší.

    Klaus se aktivně věnuje sportu, na kole bývá nejčastěji.

    Kromě Pece pod Sněžkou má bývalý člen ODS oblíbená i jiná místa po České republice.

    „Celá léta jsem jezdíval do jižních Čech, na Českou Sibiř, k tomu kraji mám vztah. Jsem ale trvale hlášený v Peci, tak tam jezdím nejvíc. Proč mám jezdit na dovolenou jinam do hor, když jsem tady doma,“ říká Klaus.

    Kromě ježdění na kole a užívání si čerstvého horského vzduchu se Klaus těší ještě na minimálně jednu zajímavou činnost. Jako velký milovník hudby, zejména té metalové, se chystá obrazit několik festivalů.

    „Pojedu se možná podívat na nějaké festivaly, musím se domluvit s kamarády, ale je to těžké v těch padesáti letech. Všichni mají manželky a tisíc povinností. Jezdím také na vážnou hudbu do Krumlova, tam se chystám v červenci, pojedu také na Velehrad na slavnosti,“ pochlubil se nám svými plány Klaus mladší.

    A jak hodláte trávit letošní léto vy? Pochlubte se nám v komentářích pod článkem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 26. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      64
    • Trapas
      39
    • Haha
      36
    • Cože
      30
    • Tvl
      29
    • Sladký
      28
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...