Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klaus ml. je prý demagog a pohlaví nejsou jen penisy a vaginy. Věděli jste to?

    Václav Klaus mladší | foto: Profimedia.cz

    Když si Václav Klaus ml. postěžoval na odstranění obrázku s genderovou tematikou ze svého Facebooku, netušil, že se tak bolestivě dotkl nejen administrátorů sociální sítě a všech bytostí, jejichž pohlavní status není striktně určen penisem či vaginou. Dočkalo se mu odpovědi, v níž je – a nikoliv poprvé – nazýván demagogem a manipulátorem.

    Poslanec za ODS a předseda parlamentního Výboru pro vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Václav Klaus ml. si postěžoval na orwellovské praktiky a cenzuru „udavačů a zakazovačů“ ve jménu Velkého bratra. To když sdílel jednoduché grafické znázornění genderových typů. Na něm byli označeni muž a žena za skutečné nositele pohlaví a dalších třicet variant za duševní poruchu.

     „Nenávistného na tom není nic. Obrázek netvrdí, že lidé s duševními poruchami nemají mít lidská práva nebo jim má někdo ubližovat a podobně,“ odmítá nespravedlivý útlak Zuckerbergových facebookových pohůnků konzervativní politik. Klaus ml. argumentuje učebnicí biologie, která uvádí, že savci mají dvě pohlaví a on je přesvědčen, že je člověk savec.

    Ale to neměl dělat. Rozzlobil tím totiž jednoho z komentátorů webu iRozhlas.cz, který dle svých slov již dlouho Klausovými demagogickými články trpí a při posledním z nich už se neudržel a musel sepsat důraznou protestní nótu.

    01.května 2018 v 16:43, příspěvek archivován: 03.května 2018 v 11:43

    Pravidelně se rozčiluju u komentářů VKml na Novinkách, ale nikdy jsem neměl energii některej víc rozebrat. U toho posledního na téma “FB mi zcenzuroval příspěvek” už jsem to nevydržel: https://t.co/jHA9uiVzpE

    Tvrzení, že existují jen dva gendery a ostatní je duševní choroba, je prý do diskuze k tématu genderových zvláštností obdobně kvalitním příspěvkem, jako je prohlášení, že „černoši nejsou lidé“ příspěvkem do diskuze o rasové nerovnosti.

     „Už samotným facebookovým příspěvkem neváhá Klaus dát najevo své pohrdání humanitními vědami. Ať už nám mohou otázky genderové identity přijít jakkoliv (ne)podstatné, fakt je, že v sexuologii i dalších vědách se už desítky let rozlišuje mezi biologickým pohlavím (tedy ‚penisem nebo vaginou‘ – tím, co má na mysli Klaus) a genderem (tedy identitou, která je sociálně konstruovaná – třeba to, že se ženy líčí nebo že si muži neholí nohy, patří k jejich genderové identitě, není to biologická danost),“ píše zasvěceně Michal Zlatkovský o věcech, které Václav Klaus ml. prý zřejmě schválně nechce vnímat. 

    Muži a ženy jsou zde považováni za skutečné pohlaví, ostatní za duševní poruchy.

    Je poslanec skutečně schopen takové zlotřilosti, aby – jak píše jeho kritik – záměrně ignoroval nejmodernější vědecké poznatky? „Tohle dělení není žádný levicový výmysl, slouží k lepšímu pochopení člověka, podobně jako třeba poznatky z psychologie – a především nejde o nic neznámého, což znamená, že Klaus se o problematiku buď v životě nezajímal, protože zná ‚pravdu‘ předem, nebo že cíleně manipuluje.“ 

    Klaus se prý svým koktejlem demagogie a fanatismu rozhodl obohatit nejen naše školství, ale jakákoliv libovolná témata, aniž by si prostudoval relevantní podklady. Snad čistou shodou okolností Klaus ml. na svém Facebooku sdílel výňatek z projevu svého otce, kde poukazuje na „arogantní konstruktivismus a indoktrinaci žactva a studenstva“. Kdo čte mezi řádky, může v tom uvidět i reakci na zmíněnou kritiku.

    03.května 2018 v 08:11, příspěvek archivován: 03.května 2018 v 11:45

    "....V komunistické éře jsme - alespoň někteří z nás - ostře vnímali nejenom nesvobodu a ponižující osobní útlak, ale i arogantní konstruktivismus lidské společnosti, hrubou manipulaci lidí, intenzivní indoktrinaci mladých generací a v neposlední řadě revoluční ambice vytvořit "nového komunistického člověka ..."

    V.K. senior; projev Freilassing (Bavorsko); duben 2018

    Jen mne zaujalo: arogantní konstruktivismus, indoktrinace žactva a studentstva; nový "4.0" evropský "ekologicky... trvale udržitelný člověk ...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:22 pátek 31. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      36
    • Super
      23
    • Trapas
      12
    • Tvl
      11
    • Sladký
      9
    • Cože
      7