Klaus ml. jako mistr odvážných výroků: Tady jsou jeho největší perly

I když v mateřské straně ODS pro mnohé funguje jako rudý hadr na býka, voličům se jeho odvážná rétorika zamlouvá. Není divu, že komentáře Václava Klause mladšího hltají lidé s nadšením a čtou je jedním dechem. Navíc se nezdá, že by se vedením strany chtěl nechat zastrašit.

„Vy neustále tady pácháte dobro, horujete, cigarety, alkohol, tučná jídla, už jsem zaznamenal, že nám chcete zakazovat. Za chvíli budete chtít zakazovat sex v těch tábořištích vodáckých, protože to je také nebezpečné, že? Hygienické podmínky, teď jsou opilí, neznají se. Takhle můžete pořád pokračovat,“ směřoval Klaus mladší směrem k šéfovi resortu zdravotnictví.

„Nechcete ty lidi žít, ať si sami rozhodnou. A když něco spáchají, ať za to zaplatí. Ale nechte ten normální život běžet, proboha. A navíc, ten alkohol není sám o sobě špatný. Špatní jsou lidé, co s ním neumí zacházet. Už Ježíš Kristus proměnil vodu ve víno, ne v mléko, že?“ otázal se poslanec Václav Klaus směrem k ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (ANO). 

Velký poprask způsobil i výrok týkající se mise českých vojáků v Afghánistánu.

„Smyslem armády je především chránit vlastní zemi, její svrchovanost. Tohoto cíle by armáda měla být schopná. Naše není. Tato priorita by se měla změnit, protože svět není bezpečné místo a vždycky vám přátelé (i spojenci) nejvíce pomohou, když jste sám dostatečně silný a životaschopný. Bojovat a umírat v cizích zemích čeští vojáci se souhlasem vlády a parlamentu mohou. Mělo by to mít ale nějaký jasný důvod a cíl. Já ho, promiňte, v Afghánistánu nevidím,“ nechal se slyšet Klaus.

I co se instituce manželství týče, má poslanec proslulý odvážnými názory celkem dost jasno.

„Manželství je svazkem jednoho muže a jedné ženy. Budu klást velkou rezistenci, aby tento novátorský zákon byl přijat. Největší odvahu vyžaduje obhajovat samozřejmosti. Jedna z nich je manželství, rodina je od slova rodit. Když nazvete psí ocas nohou, neznamená to, že pes je pětinohý,“ zmínil Klaus v pořadu JB Talk na televizi XTV.

A konečně názor, kvůli němuž ho chtějí vyloučit z poslaneckého výboru a dělají v ODS tytyty, se týká GDPR. Následující řádky uvedl při projednávání nových pravidel ochrany soukromí, která navazují na unijní nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).

„Mně to připomíná něco jako židovský výbor, jo, když nám řekli, že máme vypravit transport, a my jenom tak jako rozhodujeme, že ty nemocné ženy ještě nepošleme, ty půjdou až příštím vlakem, ale jinak prostě děláme to, co nám řeknou,“ řekl poslanec

V minulosti se „obul“ nejen do některých účinkujících ve Výměně manželek, ale i do obědů zdarma, které slibovala ČSSD, a dalších problémů, jež společnost řeší. Pustil se i do „bezpáteřnosti“ Jiřího Bartošky nebo ombudsmanky Anny Šabatové.

„Zamyslel jsem se na těmi, kdo do práce chodí jen proto, že je tak rodiče vychovali, ale systém je k tomu ekonomicky nenutí. Galimatyáš dávek a různých podpor je totiž tak košatý a rozsáhlý, že příjmový rozdíl mezi těmi, co pokuřují a koukají doma na bednu, a těmi, co padají udření ‚na hubu‘, je sakra malý,“ napsal Klaus k některým „hvězdám“ Výměny manželek.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:56 sobota 13. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 161
  • 28
  • 17
  • 13
  • 12
  • 11