Klaus mladší popsal stav svého otce: Má kašel a asi mu půjdu nakoupit. Svůj názor nezmění

Je dlouhou dobu považován za největšího odpůrce roušek a vládních restrikcí. Teď Václav Klaus (79) sám onemocněl covidem-19 a s nemocí, která už více než rok paralyzuje celý svět, bojuje zatím doma. Podle jeho syna Václava Klause mladšího (51) má exprezident naštěstí lehčí průběh. „Půjdu mu možná nakoupit, uvidíme, co bude potřebovat,“ řekl Expresu šéf Trikolóry.

Exprezident Václav Klaus byl na covid-19 pozitivně testován v úterý. Na testy jel poté, co se během přednášky pro studenty VŠE necítil dobře. Jeho syn se tuto zprávu dozvěděl až od novinářů.

„Ihned jsem mu pak volal, byl doma, měl kašel, dnes jde na další vyšetření. Ta nemoc je určitě zrádná, to všichni vědí, zatím je ale doma a ten průběh je v tomto duchu, uvidíme,“ řekl redakci Expres.cz Václav Klaus mladší.

„Děti jsou v karanténě a já se za ním také nechystám, půjdu mu možná ale nakoupit, uvidíme, co bude potřebovat,“ dodal syn druhého českého prezidenta.

Roušku normálně nosil, svůj názor na opatření nezmění

Václav Klaus koronavirovou pandemii a vládní restrikce nebral příliš vážně. V lednu se dokonce zúčastnil protivládní demonstrace na Staroměstském náměstí a před časem dostal desetitisícovou pokutu za nenošení roušky.

„Nechtěl žít tak, že by nesměl vídat svého vnoučka a tak podobně. Bez roušky byl jenom jednou na ulici, dostal za to pokutu, jinak roušku normálně používal, to bych zase nedémonizoval,“ brání svého otce Klaus junior, který si myslí, že svůj postoj k vládním restrikcím spoluzakladatel ODS nezmění.

„Myslím si, že pohled na to, co dělá vláda a tak dále, nezmění,“ řekl nám šéf Trikolóry.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:41 čtvrtek 24. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 127
  • 39
  • 28
  • 26
  • 20
  • 13