Klaus mladší o otci, který bojuje s covidem: Zatím má lehký průběh, mohou ale přijít zvraty

Exprezident Václav Klaus (79), jeden z nejhlasitějších odpůrců nošení roušek, nedávno onemocněl covidem-19. Jeho syn Václav Klaus mladší (51) na sociální síti popsal, jak na tom jeho otec je. „Táta má zatím lehký průběh nemoci, což nemusí nic znamenat, jde o zrádnou chorobu s nečekanými zvraty,“ uvedl šéf Trikolóry.

Bývalý prezident Václav Klaus patřil mezi velké kritiky vládních nařízení, dokonce vystupoval i na protikoronavirových demonstracích a odmítal nosit roušku. Před časem za nenošení roušky dostal desetitisícovou pokutu.

V úterý byl ale Klaus pozitivně testován na covid-19. Na testy jel poté, co se během přednášky pro studenty VŠE necítil dobře. Jeho syn Václav Klaus mladší Expresu sdělil, že se tuto zprávu dozvěděl až od novinářů.

„Děti jsou v karanténě a já se za ním také nechystám, půjdu mu možná ale nakoupit, uvidíme, co bude potřebovat,“ řekl nám exprezidentův syn.

Klaus mladší teď na svém Facebooku popsal stav svého otce detailněji. Podle šéfa Trikolóry má bývalá hlava státu výbornou péči.

„Je o něj dobře postaráno, byl na nějaké kontrole u doktora a má dost protilátek a dost kyslíku. Bere nějaké léky a stovky lidí mi píšou, jestli chce poslat ten, či onen lék, že někomu z jejich rodiny pomohl. I ke vzteku některých ‚humanistů‘ je léčen kvalitně,“ napsal Klaus junior.

„Táta má zatím lehký průběh nemoci, což nemusí nic znamenat. Jde o zrádnou chorobu s nečekanými zvraty, podle lékařů,“ dodal bývalý člen ODS.

Bez roušky byl jenom jednou, svůj postoj nezmění

Klausovi mladšímu ale vadí, že pacienti s covidem dodnes pořádně nevědí, co mají dělat a jak se správně léčit.

„Mají si vzít paralen, nebo vitamín C, nebo vitamín D? Mají větrat a hýbat se, nebo naopak nevstávat z lůžka. Mají jíst to, či ono? Co mají užívat? Mají si dát slivovici, nebo je to přizabije? Je jasné, že když máte špatný los, nějaký paralen a vitamín vám nepomohou, ale podle řady lékařů je docela důležité v první části nemoci, jak se chováte a jak tělo zareaguje,“ myslí si Klaus, který minulý týden Expresu vyvrátil, že by jeho otec záměrně chodil všude bez roušky.

„Bez roušky byl jenom jednou na ulici, dostal za to pokutu, jinak roušku normálně používal, to bych zase nedémonizoval,“ bránil svého otce Klaus junior.

„Myslím si, že pohled na to, co dělá vláda a tak dále, nezmění,“ dodal šéf Trikolóry.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:50 pondělí 28. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 30
  • 18
  • 7
  • 4
  • 2