„Řeknou Václav a všichni mě poslouchají,“ chlubil se Hampl. Lidé u toho umírali smíchy

O senátorské křeslo ve volebním obvodu Praha 1 bojuje Miroslava Němcová (ODS) a Václav Hampl (nestraník). To přináší také řadu veřejných debat. Ta v DVTV se stala populární ne snad kvůli ostré výměně názorů mezi oběma kandidáty, ale především kvůli některým Hamplovým výrokům.

Jméno České republiky má podle Václava Hampla v Evropské unii špatné jméno kvůli některými politikům, což je podle něj třeba změnit. Alespoň takto mluvil s Danielou Drtinovou během politické debaty, do které byla přizvána také Miroslava Němcová. 

„Pokud chcete vylepšit reputaci, musíte být vidět,“ řekla Drtinová Hamplovi, který se během rozhovoru přiznal, že není příliš dobrý v tom prezentovat veřejnosti výsledky své práce.

„Na tohle potřebuju být vidět v té Evropě, což tedy jsem. To trvalo chvíli, ale já jsem se tam fakt dopracoval do stavu, kdy se sejdou předsedové evropských výborů národních parlamentů, a když já se přihlásím, ani mě nepředstavují příjmením,“ chlubil se Hampl divákům, jimž se chtěl prezentovat jako muž, který má skutečně ve strukturách EU svou váhu.

„Řeknou Václav a všichni zpozorní a poslouchají. A to není málo, to se vám nestane za večer,“ dodal kandidát na senátorský post v Praze 1.

Hampl při popisu své práce v roli předsedy evropského výboru uvedl, že odváděl „fakt hodně práce, nadstandardně hodně práce“.

Z Hampla si okamžitě začali dělat legraci současní i bývalí politici. „Tak to je klenot. Jen škoda, že se pan senátor taky nedopracoval do stavu, kdy se projde Veletržní, Kulaťákem, Újezdem (jeho volební obvod) a lidé řeknou ‚hele, Václav‘ a všichni zpozorní,“ napsal na Twitter Mirek Topolánek, který narážel především na to, že Hampl není v Praze příliš známý.

Radost Václavovi pokazil i Miroslav Kalousek, který prozradil, že na oslovování křestním jménem není v EU nic výjimečného.

„Navíc dobře víme, že v eurounijních strukturách je běžným zvykem oslovovat se křestními jmény i při oficiálních jednáních. Nikdo tím nic výjimečného nemyslí a do dnešního dne mě nenapadlo, že by se tím mohl někdo vytahovat,“ reagoval na video Kalousek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:58 pátek 5. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 15
  • 15
  • 13
  • 13
  • 13