Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Režisér Klusák znechutil fanoušky filmu V síti: Hnus, rýžování a degradace projektu!

    I ti největší fandové ohrnují nos a žaludek se jim zvedl nebývale vysoko. Důvod? Přijde jim velmi nevhodné, že se ti, kteří stojí za úspěšným dokumentárním filmem V síti, rozhodli vydělávat na velmi nevhodném merchi. Jak reagují na drsnou kritiku fanoušků režisér filmu Vít Klusák (40) a herečka Tereza Těžká (24)?

    Režisér a dokumentarista Vít Klusák se v minulých dnech na sociálních sítích pochlubil novým merchem ke svému poslednímu a zcela jistě nejkontroverznějšímu snímku V síti.

    Na fotografiích, které Klusák sdílel, je hlavní hvězda dokumentu Tereza Těžká oblečená do mikiny, na níž je natištěná populární hláška z filmu „12, tak to je pohoda!“.

    Nový merch na svém Instagramu propagovala i sama mladá herečka Tereza Těžká. Netrvalo dlouho a ozvali se její fanoušci. Drtivé většině se mikiny a trička s výše uvedeným potiskem vůbec nelíbí.  

    Klusákův film V síti se dočkal merche, který lidé na sociálních sítích ostře kritizují.

    „Vnímám to jako degradaci dokumentu,“ píše jeden z diskutérů. „Prostě se snažíte vyrýžovat každý halíř,“ přidává se další velmi nespokojený fanoušek.

    Lidé jsou toho názoru, že hláška je sice už velmi populární a stála za vznikem mnoha vtipných obrázků, ale není vhodné, aby byla použita na oficiální merch filmu.

    Některým divákům se z mikin a triček přímo zvedl žaludek!

    „Docela smutné natočit něco, čím chcete zvýšit povědomí o nějakém problému, a pak si z toho sami dělat legraci vyráběním triček s výroky lidí, proti nimž tohle celé mělo být. Jedna věc je, když si z těch hlášek dělají legraci lidé na internetu, a druhá věc je, to jako tvůrce oficiálně propagovat a zesměšňovat,“ míní například paní Michaela.

    „Budou i trička s obličeji predátorů?“ ptá se nejspíše ironicky Lenka.

    Klusákův film V síti se dočkal merche, který lidé na sociálních sítích ostře kritizují.

    Koho se nový merch dotkl nejvíce, jsou bezpochyby rodiče, kteří se bojí toho, že se jejich děti stanou obětí pedofilů.

    „Své dceři ani synovi na základce bych takovou mikinu s nápisem nikdy nekoupila ani nedovolila nosit. To přece není fór, nosit takovou ‚provokaci‘ jako dítě! Představa, jak jede sama/sám metrem s tímhle nápisem, ještě k tomu na prsou, je pro mě naprosto amorální,“ vzkazuje Klusákovi a spol. paní Jitka, matka dvou dětí.

    Podobných reakcí je v komentářích nespočet.

    Klusák se brání: Merch si zvolili sami diváci

    Režisér Klusák i například herečka Tereza Těžká si z kritických ohlasů velkou hlavu nedělají.

    „Jsem bytostně přesvědčený, že nepřítele nejlépe odzbrojíte, když ho zesměšníte. Diváci sami vynesli jednu z tzv. hlášek s pohodou, učinili z ní nekorektní meme, a právě proto jsme ji zařadili do kolekce merche. Je to šťouch, vrácený smeč a otevírák diskuze. Má připomínat osvobodivý smích, který tuhle scénu doprovázel ve všech kinech. Kdo film, a tedy i uvedenou scénu, ze které ta absurdní věta pochází, viděl, snáz to pochopí,“ napsal na svém Facebooku Klusák.

    „Zisk z merche investujeme do pokračování celonárodní osvětové kampaně, které se věnujeme už déle než rok,“ dodal režisér.

    Do obhajoby kritizovaného merche se pustila i herečka Tereza Těžká.

    „Náš merch asi nejvíc vystihuje: Buď ho miluješ, nebo nenávidíš! Já patřím do skupiny miluju, ale absolutně respektuji všechny, kdo to mají obráceně,“ napsala Těžká s tím, že brzy svůj postoj k merchi vysvětlí podrobněji.

    Klusákův film V síti se dočkal merche, který lidé na sociálních sítích ostře kritizují.

    Klusák ve své „obhajobě“ merche zmínil, že se s ostatními už déle než rok věnuje osvětové kampani. Jedním z cílů mělo mimo jiné jistě být dohnání „sexuálních predátorů“ z dokumentu za mříže. 

    To se zatím úplně nedaří. Letos v květnu pouze policisté zahájili trestní stíhání muže s přezdívkou „Ústečan“, který měl šířit dětskou pornografii.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:59 středa 9. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      99
    • Super
      48
    • Tvl
      27
    • Haha
      23
    • Cože
      20
    • Sladký
      17