Teror v USA: Řidič na Manhattanu najel do cyklistů a začal střílet. Křičel Alláhu akbar

Řidič nákladního auta v úterý na newyorském Manhattanu vjel do jízdního pruhu vyhrazeného pro cyklisty a několik lidí srazil. Poté sám narazil do školního autobusu, vystoupil z vozu a začal střílet. Americká média hlásí minimálně osm obětí. Více než patnáct lidí útočník zranil. Policie dosud neznámého pachatele postřelila a zadržela, útok považuje za teroristický čin. Muž během svého útoku podle listu The New York Times řidič křičel Alláhu akbar (Bůh je velký).

Úterní incident potvrdil mluvčí newyorské policie, který zároveň varoval, aby se místní vyhnuli oblasti střelby.

Televize ABC událost popisuje tak, že řidič nákladního vozu měl vjet do jízdního pruhu, který je vyhrazen pro cyklisty. Srazil několik lidí, poté vrazil do školního autobusu, vystoupil z auta a začal střílet.

Incident se měl odehrát jen několik bloků od místa, kde do roku 2001 stálo Světové obchodní centrum, slavný newyorský komplex, který teroristé z organizace al-Káida srovnali se zemí.

Řidič na Manhattanu vjel do cyklistů a pak začal střílet.

Podle amerických médií incident nepřežilo minimálně osm lidí a další lidé jsou zraněni. 

Na místě je nejméně šest mrtvých.

The New York Times informuje o tom, že na místě je poškozený školní autobus. Policisté zadrželi jednoho člověka. Starosta New Yorku Bill de Blasio uvedl, že podle něho to byl „zvláště zbabělý teroristický čin“. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:35 středa 28. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 4
  • 4
  • 4