V Londýně útočila podomácku vyrobená bomba: Detonátor byl ze světelného řetězu!

Teroristický útok, který se odehrál v ranních hodinách v londýnském metru, zranil 22 osob. Že nikdo nezemřel, bylo možná způsobeno také tím, že se jednalo o podomácku a nepříliš kvalitně vyrobenou bombu. K jejímu sestrojení útočník použil poměrně kreativní součástky!

Útočník, kterého podle posledních informací policie již vypátrala, avšak jeho identitu zatím nezveřejnila, útočil v londýnském metru pomocí podomácku vyrobené bomby. To nejspíš zachránilo těm, kdo se v kritickou chvíli ocitli poblíž, život a všech 22 kolemstojících osob tak vyvázlo pouze se zraněními. 

Z čeho útočník bombu sestrojil? Nejspíš použil úplně běžné předměty, které našel doma. Jako základ posloužil obyčejný kbelík na barvu, usazený v chladicí tašce z Lidlu. Uvnitř se pak nacházela dosud blíže nespecifikovaná bílá tekutina. Jako detonátor pak útočník použil opravdu originální součástku, a sice světelný žárovkový řetěz, jaký lidé obvykle dávají na vánoční stromeček. Celé toto zařízení bylo překryto kusem černé látky. 

Proč bomba vybuchla špatně, je dosud předmětem sporů. Převládá názor, že problém byl již v její amatérské přípravě. Podle další teorie ji útočník odpálil příliš brzy. Někteří experti se také domnívají, že autor výbušniny špatně zvolil chemikálii, která explodovala. Ať tak či onak, ti, co útok přežili, mohou hovořit o štěstí. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:38 sobota 13. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 5
  • 5
  • 5
  • 5
  • 4