Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Křičela rusky, kyselina mi leptala oblečení!“ Moldavanku soudí za útok v nočním klubu

    U erotického klubu zasahovali policisté, hasiči i záchranáři. | foto: ČTK

    Zoufale se snažili dostat ven a kyselina mezitím žrala jejich oblečení i kůži. Před více než rokem došlo v nočním klubu v Plzni k hororovému útoku, který má na svědomí jedna z místních pracovnic. Jde o šestačtyřicetiletou Moldavanku a právě teď odstartoval soud, který ji může poslat až na 12 let za mříže. „Běžela za námi, něco křičela rusky. Pořád to na nás lila,“ vypověděla žena, která při útoku omdlela a musela být vrtulníkem převezena do Prahy.

    Na zážitek z nočního klubu na Americké třídě v Plzni nezapomenou dva návštěvníci a jejich známá, místní pracovnice. Stali se obětí děsivého útoku, který má na svědomí jiná zaměstnankyně.

    Mezi nimi nejprve došlo ke slovnímu konfliktu, útočnice po dvou mužích požadovala zaplacení pronájmu pokoje. Hádka ale po chvíli přerostla ve rvačku obou zákazníků s jiným mužem, který se pracovnice klubu zastal. A právě v tu chvíli sáhla šestačtyřicetiletá žena z Moldavska do kumbálu a podle svých slov ze strachu vzala první chemikálii, která jí přišla pod ruku. Tu začala po obou mužích i jejich známé stříkat.

    Onou lahví byl ovšem 96% roztok kyseliny sírové. A potyčka se rázem změnila v boj o holý život.

    „S otevřenou lahví začala máchat směrem k poškozeným. Její útok byl v porovnání s předcházející potyčkou mnohem intenzivnější. Navíc s ním začala v okamžiku, kdy již trojice odcházela. Polévala je na schodišti a v průjezdu domu,“ cituje z obžaloby Právo.

    Útok kyselinou má na svědomí šestačtyřicetiletá Moldavanka.

    Podle ženy, která se stala obětí šílené Moldavanky, mohl útok trvat možná až dlouhé tři minuty. Dveře vedoucí na ulici totiž byly k jejich smůle zamčeny.

    „Utíkali jsme po schodech a pak průjezdem ke dveřím, které ale byly zamčené. Běžela za námi, něco křičela rusky. Pořád to na nás lila. Mohlo to trvat asi dvě tři minuty, pak se nám podařilo dveře vylomit a dostat se na ulici,“ popsala při výpovědi.

    Právě třiatřicetiletá kolegyně útočnice poté, co se dostala ven, omdlela. Vrtulník ji následně musel převézt až na popáleninové centrum v Praze.

    Rozpadala se mi bunda

    Hororově pak zní i výpověď jednoho z napadených. Ten popsal, že mu kyselina leptala oblečení i vlasy.

    „Vybavuji si, že nejdřív se po něčem napřahovala a pak se za námi rozběhla. Zaregistroval jsem, že na nás něco leje. Začalo mě to pálit. Měl jsem díry v oblečení, rozpadala se mi bunda. Když jsem si sáhl na hlavu, zůstaly mi vlasy v ruce. Dál si vzpomínám už jen na to, jak mě vedli do sanitky. Probral jsem se asi až za dva dny v nemocnici,“ popsal hrůzný zážitek muž, který podle informací Práva podstoupil už pět plastických operací.

    Útočnici teď za těžké ublížení na zdraví hrozí až dvanáctiletý trest. Před soudem se hájí, že jednala ve strachu a šoku, podle znalců by ale v takovém případě zaútočila jednorázově, ne po dobu několika minut. 

    Disponuje navíc dostatečně velkým intelektem na to, aby si v osudnou chvíli uvědomila možné následky svého jednání. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:33 úterý 15. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Cože
      16
    • Tvl
      13
    • Super
      12
    • Sladký
      11
    • Trapas
      10
    • Haha
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...