Kdo je útočník z Hamburku? Má napojení na Islámský stát a je to narkoman!

Útočník, který zaútočil na náhodné kolemjdoucí v supermarketu v Hamburku a zranil 5 lidí, ze kterých jeden bohužel podlehl, byl mladý muž původem ze Spojených arabských emirátů. Co dalšího o něm víme?

Strůjcem šíleného útoku byl Ahmad A. (26), který pochází ze Spojených arabských emirátů, od malička však žil v Německu, kam přišel s rodiči jako uprchlík a vyrostl v uprchlickém centru v Hamburku. Také tam se pravděpodobně seznámil s islámskými fundamentalisty a přiklonil se tak k radikálnímu způsobu smýšlení.

Kromě jeho radikálního smýšlení mohlo k jeho rozhodnutí spáchat útok v nákupním centru přispět také to, že byl častým uživatelem omamných a návykových látek. Kromě toho také trpěl dlouhodobými psychickými problémy, což potvrdila policie.

Muž měl povinnost zemi opustit, protože mu nebylo uděleno další povolení k pobytu, dosud však nebyly vyřízeny potřebné dokumenty k tomu, aby tak mohl učinit. Je tedy možné, že jeho čin mohl být akt pomsty Německu za to, že zde nemůže nadále zůstat. Policie však prošetřuje také verzi, že šlo o loupežné přepadení, což by nebylo až tak nepravděpodobné vzhledem k tomu, že jde o narkomana.

Ahmad A. je duševně nemocný narkoman, který má sklony k radikálnímu smýšlení.

Muž, který čtyři lidi zranil a jednoho zabil, utrpěl sám lehká zranění během toho, co se ho kolemjdoucí snažili zadržet. Později byl předán policii, která ho s pytlem na hlavě naložila do auta a převezla do cely předběžného zadržení.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:20 neděle 26. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 5
  • 5
  • 5
  • 5
  • 4
  • 4