Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kauza z nemocnice v Ústí: Žena, co točila video, tvrdí, že ji primář napadl

    Případ z ústecké Masarykovy nemocnice, kde měl doktor odepřít matce přítomnost u měsíčního novorozence, má další dohru. Aktivistka Petra Langová, která celý incident od začátku dokumentuje, se na Facebooku svěřila, že musí čelit pomstychtivému jednání. Nejprve jí měl někdo proříznout pneumatiky a následně ji prý napadl primář nemocnice!

    Již v neděli jsme vás informovali o událostech z nemocnice v Ústí nad Labem, kde měl doktor Adam C. zakázat matce přístup k teprve měsíčnímu dítěti, které se na jednotce intenzivní péče léčí se zápalem plic.

    Celý případ na Facebooku dokumentuje Petra Langová, jejíž profil zdobí hned několik příspěvků týkajících se kritiky porodnictví, a dokonce v něm má uvedeno, že je členkou Hnutí za aktivní mateřství. Nyní prozradila, že po zveřejnění kauzy musí čelit pomstychtivému jednání.

    „Volala mi Jarka, abych přijela ve 14 hodin ji na chvilku vystřídat, aby se mohla osprchovat a vzít si doma nějaké věci. Primář ji upozornil, že já tam tedy nepůjdu, protože jsem včera natáčela video a kompromitovala jsem je,“ popisuje Langová.

    „Sedla jsem do auta a vyrazila jsem. Bohužel jsem během pár metrů zjistila, že mám proříznutou gumu u auta (před několika dny zase zastříkanou SPZ sprejem), tak jsem musela počkat na autobus,“ naznačuje, že její aktivismus zřejmě někomu leží v žaludku a přikládá i fotografii.

    Petře Langové někdo prořízl pneumatiku.

    Když potom přijela do Masarykovy nemocnice, skutečně narazila na odpor. Sestra jí měla říct, že k dítěti nemůže, protože to zakázal primář. Langová na něj proto vyčkala, ačkoliv prý v tu chvíli byly návštěvní hodiny a ona měla dokument, že má dítě svěřené do péče.

    Když pak primář dorazil, měl se podle ženy dopustit zcela nepochopitelného jednání. „Primář přišel, šel dovnitř. Za minutu vyšel a tázal se mne, stoje před dveřmi, kdo jsem. Řekla jsem, kdo jsem. Odvětil, že jsem tu večer včera nahrávala. Říkám ano. On na to, že kvůli tomu mne tedy k dítěti nepustí – sprostá pomsta, kterou odneslo to dítko, které bych mohla alespoň hladit,“ píše.

    Aktivistka Petra Langová.

    To nejhorší ale teprve mělo přijít. „Primář Škvor mi zastoupil dveře tělem a začal mne fyzicky napadat. Tlačil mne rukama do podpaží a pupkem mne vytlačoval, funěl a byl rozčilený. Řekl, že mi dá do držky,“ popisuje. „Toto mám zaznamenáno na diktafon. Viděla to sestra, ale ta jen, že zavolá policii a bude s ním. Ustoupila jsem a říkám, že si jdu pro telefon a nahraji, jak mne napadá. Stáhnul se a já šla, natáčejíc video, dovnitř za dítětem,“ dodává.

    Televizi Prima dokonce poskytla audionahrávku primářova jednání. „Nesahejte na mě,“ říká na ní nejprve Langová. Na to jí odpovídá mužský hlas: „Vypadni, nebo ti dám přes držku!“

    Zveřejnila rozhovor s doktorem

    Jaroslava Picková je maminkou nemocného dítěte.

    Kromě této nahrávky pak Langová spolu s matkou dítěte Jaroslavou Pickovou poskytly záznam incidentu, kvůli němuž celá kauza vznikla. Doktor Adam C. na něm Pickovou žádá, aby jednotku intenzivní péče opustila.

    „Nemůžete spát na jednotce intenzivní péče na zemi,“ říká nejprve. Na to mu matka odpovídá, že nemá problém zůstat na chodbě před oddělením. „Ne, ale já s tím mám problém, to prostě není možný, pochopte,“ vysvětluje jí.

    Matka Jaroslava Picková nese přístup doktorů těžce.

    Jedinou možností podle něj je, aby matka spala mimo oddělení na zemi. „Spěte si venku na chodbě mimo oddělení na zemi. Pokud tam nepřijde ochranka a nevyhodí vás jako bezdomovce, který se sem občas někde nějaký stáhne,“ říká. S tím ale matka nesouhlasí, lékař na ni proto následně zavolal policii.

    Kauza z ústecké nemocnice rozděluje veřejnost na dva tábory. Jedni jsou chováním doktora znechuceni, další se za něj staví a množí se dokonce informace o tom, že mu měla Petra Langová bránit ve výkonu práce.

    Víc by mělo odhalit vyšetřování policie, která se již incidentem zabývá.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:34 úterý 24. července 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      23
    • Tvl
      13
    • Super
      8
    • Haha
      8
    • Sladký
      8
    • Cože
      7