Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Úspěšná cesta k naplnění novoročního předsevzetí: Odložte cigarety a zkuste to alternativně

    Uživatelsky nabízí glo HYPER jednoduché ovládání jedním intuitivním tlačítkem a na jedno plné nabití přístroj vydrží až dvacet opakovaných použití. | foto: BATExpres.cz

    První lednové týdny nového roku jsou již tradičně ve znamení novoročních předsevzetí. Jedním z nejčastěji dávaných, ale zároveň i porušovaných, je vedle shození kil i snaha skoncovat s kouřením. Letos s ním chce podle některých průzkumů přestat až jedna třetina kuřáků. Jak ale zvýšit svou šanci na úspěch, abyste svému zlozvyku nepodlehli znovu? Možností je více, i těch alternativních!

    Ve spotřebě tabáku patří Česká republika stále ke světové špičce. Ačkoliv v Evropě počet kuřáků nepatrně klesá, u nás se číslo již stabilně drží na dvou milionech, což představuje téměř třicet procent české populace. I z úst erudovaných odborníků zaznívá, že přestat s kouřením je běh na dlouhou trať a ne každému se povede napoprvé.

    Jak zvýšit svou šanci na úspěch? Cestou může být „substituční terapie“, která sice nepředstavuje cíl, ale určitě cestu správným směrem.

    Jedna třetina kuřáků řekne letos cigaretám ne

    Nový rok si žádá nové oběti. S tímto heslem vstupuje do prvního (nebo spíše druhého) lednového rána spousta těch, kteří chtějí jednou provždy zatočit se svými zlozvyky. Z řady průzkumů veřejného mínění vyplývá, že přestat kouřit se i letos pokusí až jedna třetina kuřáků.

    Zatímco každý třetí by nejraději odložil krabičku cigaret ze dne na den bez jakékoliv náhrady, patnáct procent dotazovaných se přiklání k některé z nikotinových alternativ. Právě substituční terapie, tedy nahrazení klasických cigaret méně škodlivou formu nikotinu, patří podle odborníků k nejúspěšnějším přístupům při odvykání.

    Má elegantní zaoblené tvary, matný kabát z kvalitního a odolného materiálu a k výběru je ve čtyřech exkluzivních barevných provedeních.

    Zmírnění abstinenčních příznaků dosáhnete žvýkačkami, náplastmi i nikotinovými alternativami

    Na trhu je k dispozici spousta metod, díky nimž můžete při odvykání kouření dosáhnout dlouhodobě lepších výsledků. Řadí se k nim nejen nikotinové žvýkačky, formy náplastí a pastilek, ale rovněž různé typy elektronických cigaret či zařízení na zahřívaný tabák, jejichž popularita v posledních letech výrazně stoupá.

    Výhoda těchto nikotinových alternativ tkví především v tom, že při jejich užívání nevznikají látky jako dehet či oxid uhelnatý, které jsou pro lidské zdraví škodlivější než samotný nikotin.

    Nové glo nabídne intenzivnější chuť a indukční ohřev.

    Místo cigaret sáhněte po zahřívaném tabáku

    Pokud tedy v letošním roce plánujete seknout s tradičním kouřením jednou provždy, můžete sáhnout po přístrojích na zahřívaný tabák, které představují potenciálně méně rizikové užívání nikotinu, než je tomu u běžných cigaret.

    Nejžhavější novinkou v tomto segmentu je glo HYPER z dílny British American Tobacco, která se vývojem nikotinových alternativ zabývá dlouhodobě. Nové glo se oproti svým předchůdcům může pochlubit nejen stylovějším designem a uživatelsky příjemnějším ovládáním, ale především novou velikostí tabákových náplní i formou indukčního ohřevu, díky němuž dochází k rychlejšímu a rovnoměrnějšímu zahřívání náplně, nikoliv však ke spalování tabáku.

    Glo HYPER je tak ideálním pomocníkem při potlačení chuti na klasickou cigaretu, který vám ulehčí úspěšnou cestu za novoročním předsevzetím.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:26 sobota 15. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      12
    • Trapas
      12
    • Super
      11
    • Cože
      9
    • Tvl
      9
    • Sladký
      8
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...