Krásná radní brání Kyjev: V jednotce je jedinou ženou, bojuje po boku s tátou

Už bezmála měsíc se ukrajinské hlavní město Kyjev úspěšně brání ruským okupantům. Ruku k dílu přikládají často i ženy. Jednou z nich je kyjevská radní Alina Mychajlovová, která má válečné zkušenosti už z Donbasu. Vzala zbraň do ruky, ve své jednotce je jedinou ženou a záda si kryje i s vlastním tátou.

Alina Mychajlovová se stala jednou z ukrajinských hrdinek posledních týdnů. Teprve sedmadvacetiletá bruneta má vysokoškolský titul a od října 2020 je kyjevskou radní. 

Jenže na diplomacii teď není čas. Alina tak vzala do ruky zbraň a vydala se hlavní město bránit.

Nasazena je v první linii u dělostřelecké jednotky. Je v ní jedinou ženou. Nemístných žertíků se ale nemusí bát nejen proto, že na ně není čas ani chuť, ale také proto, že válčí v jedné linii s vlastním tatínkem.

Půvabná vojačka se také snaží využívat svého vlivu na sociálních sítích a mapuje válečné zločiny ruských okupantů.

Alina Mychajlovová jako kyjevská radní

Alina Mychajlovová je součástí dělostřelecké jednotky.

Do bojů o Kyjev Mychajlovová nevyrazila jen tak naslepo, má řadu zkušeností. Do armády narukovala už jako dvacetiletá, rázem ji čekala služba na Donbase. 

Alina Mychajlovová na starší fotografii z Donbasu

V zimě roku 2015 se dokonce dostala pod tankovou palbu v ukrajinském městě Marinka. Na Donbase také dokumentovala mrtvé Rusy, kteří se stali obětí útoků ruských povstaleckých jednotek.

Armádě zůstala věrná i jako politička. V kyjevské radě výrazně prosazovala podporu veteránů rusko-ukrajinské války a naopak potírání ruského vlivu. 

Sbírka na pomoc ukrajinské armádě

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:46 čtvrtek 21. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 11
  • 9
  • 7
  • 7
  • 7