Vážná zranění, amputace i smrt mladíků! Drsné příběhy ukrajinských chuligánů z fronty

Už na samém začátku války avizovali, že budou svou rodnou hroudu bránit vlastníma rukama. Svůj slib ukrajinští fotbaloví raubíři plní. Na sociálních sítích jednotlivých fanouškovských skupin chuligáni sdílejí své zkušenosti z fronty. Nechybí drsné fotografie těžce zraněných mladíků, ale i příběhy těch, kteří ve válce už padli.

„Jsme připraveni bojovat. Zabijeme všechny, co vniknou do naší země,“ uvedli na začátku války na Ukrajině fotbaloví chuligáni hájící barvy Dynama Kyjev.

K rabiátům z Kyjeva se také později přidali mnozí jejich rivalové z jiných měst. Zkušenosti z války například na sociálních sítích velmi barvitě popisují chuligáni Šachtaru Doněck, kteří se nedávno svěřili s velmi smutnou zprávou v podobě smrti jednoho z kamarádů.

„S velkou bolestí a smutkem jsme nuceni oznámit smrt fanouška Šachtaru Vjačeslava Syavy. Zahynul během bojů v Mariupolu,“ stojí na instagramovém účtu Ultras Shakhtar, kde se objevila i fotografie zesnulého fanouška.

Vjačeslav byl oddaným fanouškem Šachtaru Doněck. Ve válce na Ukrajině padl.

Velké ztráty počítají i výše zmínění chuligáni z Kyjeva. Fanouškovská skupina WBC (White Boys Club) informovala o smrti mladíka, který válčil na východě Ukrajiny.

„Jevhen Sljusarenko zoufale bojoval o budoucnost naší země,“ popsali jeho kamarádi na sociální síti.

Jevhen Sljusarenko patří k mnoha mladým fotbalovým fanouškům, kteří padli ve válce na Ukrajině. Zapojil se do bojů ve východní části země.

Jiná skupina fotbalových fanoušků zase na Instagramu uvedla, že jeden z členů ve válce utrpěl vážná zranění a přišel o část ruky.

„Náš bratr Oleksij Chimčuk bránil nezávislost Ukrajiny poblíž Izjumu. Utrpěl četné zlomeniny a během operace mu byla částečně amputována ruka,“ uvádějí fotbaloví chuligáni na sociální síti.

Na snímku ukrajinský fotbalový chuligán Oleksij Chimčuk, který byl ve válce vážně zraněn. Nakonec přišel o část ruky.

„Aktivně se podílel na podpoře Dynama, a to jak na stadionu, tak mimo něj. Je to velmi laskavý, upřímný a spravedlivý muž, který se chopil zbraně a šel bránit východní hranice. Aktivně nás hájí už od 24. února a nyní potřebuje naši podporu při rehabilitaci a léčbě,“ dodávají fanoušci z Kyjeva, kteří veřejnost poprosili o finanční pomoc.

Na snímku ukrajinský fotbalový chuligán Oleksij Chimčuk, který byl ve válce vážně zraněn. Nakonec přišel o část ruky.

Už dříve ukrajinským chuligánům vyjádřilo oficiální podporu mnoho fanouškovských seskupení z celého světa. 

Kyjevští tvrďáci měli velkou radost z pomoci od drsných hochů reprezentujících pražskou Slavii a Baník Ostrava. 

„Díky moc,“ napsali před časem v češtině ranaři, kteří nyní ve velkém počítají mrtvé kamarády.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:33 sobota 3. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 16
  • 8
  • 7
  • 7
  • 5