Spolumajitel Oktagonu Neruda: Záchrana manželčiných kamarádek, které prchaly z Kyjeva

Ještě v sobotu večer pyšně sledoval MMA zápasy v pražské O2 aréně a užíval si galavečer své organizace. O několik hodin později ale spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda se svou ukrajinskou manželkou Evgenií odjel směrem k maďarsko-ukrajinským hranicím, kde společně pomáhali těm, kteří prchají před válkou. „Vyzvedli jsme dvě kamarádky a jedeme teď do Bratislavy. Otec mé ženy nemůže opustit Ukrajinu kvůli mobilizaci,“ popsal Expresu Neruda.

Spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda na Instagramu sdílel sérii videí z cesty do maďarského města Záhony, kde s manželkou Evgenií vyzvedl dvě mladé Ukrajinky, které prchají z rodné země před Putinovou armádou.

„Jedna z nich nám byla v létě na svatbě. Od té době se s manželkou neviděly, až teď na hranicích. Byly tam slzy, bylo to velmi smutné a emotivní,“ popsal Expresu Neruda, který přitom ještě v sobotu sledoval turnaj Oktagon 31 v pražské O2 aréně.

„Strávili jsme noc v hotelu v Maďarsku a teď jedeme do Bratislavy. Holky byly nejprve v Kyjevě, odtud se snažily dostat se pryč vlakem, bylo to komplikované, dna dny cestovaly, až se dostaly sem. My jim slíbili, že přijedeme. Čekaly v záchytném centru. Obě mají rodiny v oblasti, kde jsou ruské jednotky a bojuje se tam,“ dodal parťák Ondřeje Novotného.

Pavol Neruda se svým parťákem Ondřejem Novotným

Rodina se skrývá, otec nesmí opustit zemi kvůli mobilizaci

Nerudovi udělali velkou radost jeho kolegové z Oktagonu, kteří okamžitě a bez váhání nabídli pomocnou ruku.

„My jsme nakoupili potraviny a různé další věci. Je strašně fajn, že ostatní z Oktagonu se hned přidali. Jedna kolegyně nabídla, že holky mohou bydlet u ní doma. Celý tým začal dávat věci dohromady, přivezli jsme i oblečení,“ smekl před svými kolegy Neruda.

Pavol Neruda vyrazil s ženou Evgenií na maďarsko-ukrajinské hranice zachránit před válkou dvě manželčiny kamarádky.

Nerudova ukrajinská manželka má pochopitelně obavy nejenom o své kamarády, ale i o rodinu, která žije na severovýchodě Ukrajiny, konkrétně ve městě Sumy.

„Tam se také bojuje, oni se zatím skrývají. Jsou střídavě u sousedů a doma. Zatím jsou v bezpečí. Otec kvůli mobilizaci nesmí opustit Ukrajinu,“ dodal Neruda.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:54 čtvrtek 30. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 6
  • 6
  • 5
  • 4