Táto, neumírej prosím. Rusové rozstříleli naskrz auto ukrajinské rodiny na cestě z Kyjeva

Že Rusové neutočí na civilisty, a když už náhodou, pak je to proto, že je ukrajinští vojáci používají jako lidské štíty? Slova Vladimira Putina z jeho posledního projevu jsou snůškou lží. Dokazuje to i šokující video, které na jedné z vedlejších cest vedoucích z Kyjeva natočil ukrajinský mladík.

Muž natáčel, jak společně s otcem opouštějí po vedlejší silnici Kyjev. Utíkali z něj již podruhé, vraceli se tam totiž pro svoje tři psy.

Muži jedou a popisují okolní dění, například nedalekou hořící budovu. Najednou si všimnou, že proti nim jede ruský konvoj.

Syn otce upozorní, aby zastavil u krajnice a vypnul motor. Jenže během pár sekund Rusové spustí palbu. Auto skrz naskrz protnou kulky, je slyšet bolestné vytí psů a otec autora záběrů Oleh Bulavenko, který řídí, se z auta sesune ven na silnici. 

Upozorňujeme, že následující záběry jsou drastické.

Syn z auta vyskočí, schová se za něj a na otce, který leží v tratolišti krve, se snaží mluvit. Prosí ho, aby neumíral a vydržel, že ho z místa dostane.

Otec ještě chvíli komunikuje. Řekne, že zřejmě přišel o nohu. Také syna prosí, aby ho „dorazil“, ten ale odmítne s tím, že něco takového neudělá. 

Autor záznamu pak otce odtáhne do příkopu. Tam ale Oleh Bulavenko na následky zranění zemřel. 

Sbírka na pomoc ukrajinské armádě

Rádio Svobodná Evropa, které záběry zveřejnilo, je spojilo i s dalším videem, které na místě bylo pořízeno později. Je na něm vidět rozstřílené auto, dva mrtví psi na zadních sedačkách a tělo Oleha Bulavenka v příkopu. U mrtvého pána sedí třetí pes, který zbabělý útok ruských vojáků přežil.

Záběry jsou staršího data, podle všeho z konce minulého týdne. Na sociálních sítích se ale objevily až nyní.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:51 neděle 3. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 21
  • 14
  • 8
  • 7
  • 5