Reportérka CNN v Charkově: Rusové se zabarikádovali ve škole! Musel to být strašlivý boj

Už několikátý den probíhají tvrdé boje o druhé největší ukrajinské město Charkov. Reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger ze CNN Prima News jsou jedním z posledních televizních štábů, který v jeho ulicích nadále zůstává. Navštívili dokonce i místní školu, v níž si našli úkryt ruští okupanti a která byla kompletně zdecimována raketovým útokem.

Rusové včera spustili masivní útok na Charkov, ostřelovali jej raketami. Na vojenské cíle se již neomezují, pálí i do obytných oblastí. 

„Jsme kousek od místa, kde hoří fabrika na dětské oblečení. Viděli jsme vyhořelou dýmovnici a kolonu spálených aut. Je zde kouř, vše je zničené. Auta jsou nepoužitelná,“ popisuje Darja Stomatová, zatímco se v pozadí ozývají výbuchy.

Společně s kameramanem Jánem zamířila také ke kompletně zdecimované budově. Jak na místě zjistili, ta ještě před pár dny byla školou.

Válku na Ukrajině sledujeme zde

„Charkovská škola číslo 134. Přímo tady se minulou noc zabarikádovali ruští vojáci. Všechno je zničené. Všude jsou kusy cihel, stromy jsou polámané, vypadá to jako po hurikánu,“ říká Darja.

„Už včera jsme slyšeli informace, že Rusové zde nechali svá vozidla a rozutekli se pryč. Ukrajinští vojáci se pak snažili čistit ulice,“ dodává reportérka.

Její slova potvrzují, že ukrajinská armáda nadále úspěšně města brání a ruské útoky odráží. Otázkou je, jak dlouho se jí to bude dařit, Rusové totiž mají početní převahu a k městům vysílají konvoje tanků, obrněných vozidel a zásob.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:20 středa 29. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 7
  • 4
  • 3
  • 3
  • 3