Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Označovali ji za anděla a ona mezitím nechávala desítky koček umírat ve vlastních výkalech

    Kočky žily v bytě Moniky N. ve vlastních výkalech. | foto: Koláž Expres

    V březnu se stala s velkou pompou takzvaným kočičím andělem a v očích milovníků a ochránců koček měla Monika N. z Ústí nad Labem velmi dobrou pověst. Poslední rok už však žena žije se svým přítelem a byt v Zolově ulici, kde se měla starat o kočky bez domova, navštěvovala stále méně. Na konci hrozného příběhu bylo 16 uhynulých a 22 zanedbaných koček, které žily ve vlastních výkalech.

    Neziskový spolek Felisicat ukončil spolupráci s obviněnou ženou a podle slov předsedy Luboše Čapka je v šoku z toho, co se stalo.

    „Je to neomluvitelné a nepochopitelné. To, co jsem viděl, mne děsí, protože to naprosto popírá cíl spolku,“ uvedl Čapek s tím, že nyní již jeho bývalá kolegyně Monika působila bezproblémovým dojmem.

    „Do jejího depozita jsem jezdil. Zpočátku častěji, časem, jak přibyla další, už tolik ne. Interval byl v řádu několika měsíců. To však neznamená, že jsem s ní nekomunikoval a že jsem se s ní nesetkával. Při každém setkání, kdy jsem jí předával krmení či stelivo, jsem se na kočičky ptal,“ hájí sebe a svůj spolek Luboš Čapek, který nyní čelí velkému tlaku.

    Takto našli policisté byt ve kterém se nacházelo 22 živých a 16 mrtvých koček.

    Byt, který jeho nájemnice opustila, našli policisté v hrozném stavu. Na zemi byly výkaly, ve kterých běhaly dvě desítky koček. Mrtvá těla pak nacházeli společně s Krajskou veterinární správou pro Ústecký kraj po celém bytě, včetně několika těl uložených v mrazáku.

    Z bytu vycházel ohromný zápach, který obyvatele domu upozorňoval na to, že zde není něco v pořádku. Podle svědků šíleného nálezu byla v minulosti několikrát kontaktována městská policie, ale nic se až do nedělního dne nedělo.

    Svou zkušenost s Monikou N. měla také Martina Hoskovcová, která nám popsala svou zkušenost s ženou, které nyní hrozí až pět let vězení za týrání zvířat.

    Monika N. byla obviněna z týrání zvířat.

    „Působila na mě docela mile tenkrát, co si pamatuju, a brala ode mě dvě kočky. Respektive když jsem sháněla umístění pro dvě bezprizorní kočky, tak se mi nabídla, že je vezme. Ale u ní doma jsem nikdy nebyla,“ uvedla.

    Jak žena obviněná z týrání s kočkami naložila, už se Martina nikdy nedozvěděla. Lidé na sociálních sítích ji však upozorňují na nejhorší.

    V minulosti se na Moniku obracelo mnoho lidí s tím, zda u ní mohou nechat nalezené kočky, a ta jim často vycházela vstříc. Z anděla, který pomáhal, se však rázem stala zrůda, která nechávala kočky napospas smrti ve svém starém bytě.  

    Rozuzlení celého případu týrání tak má nakonec na svědomí anonymní e-mail, který upozorňoval na to, že dobrovolnice už se o kočky nestará.

    „Moje maminka jí pomáhala s krmivem a dezinfekčními prostředky, poslední dobou ji ale Monika nechtěla pustit do bytu. Vždycky si vymyslela nějakou výmluvu, že tam má opraváře a podobně,“ vyprávěla Jaroslava Chvojková mladší.

    Takto našli policisté byt ve kterém se nacházelo 22 živých a 16 mrtvých koček.

    Na celý případ týrání se nakonec mohlo přijít dříve, ale shodou nešťastných okolností se do bytu nikdo dříve nedostal. Plánoval to také Luboš Čapek. „Otevřeně říkám, že dvakrát to nevyšlo z mé strany. Jednou jsem jel s kocourkem či kočičkou na operaci do Prahy a podruhé jsem řešil jinou nenadálou situaci,“ říká.

    Po odhalení identity byla obviněná Monika N. terčem hned několika útoků a v současné době má zrušený také svůj profil na Facebooku, kde ji v posledních dnech kontaktovala řada lidí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 19. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      65
    • Cože
      45
    • Haha
      39
    • Trapas
      39
    • Sladký
      38
    • Super
      37
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...