Kauza Expresu: Týraný chlapeček žil v hrůzné domácnosti. Rodina potvrdila toluen

Za pouhý měsíc života si chlapeček z brněnské ubytovny prožil těžko představitelnou hrůzu. Na jednotce intenzivní péče skončil s trojnásobnou zlomeninou nohy a popáleným obličejem, údajně od fénu, jímž partner jeho matky topil. Je s podivem, že chlapečka rodině neodebrala sociálka, ačkoliv tak učinila u předchozích devíti dětí, které stihla matka Jana ve třiceti letech porodit. Podle zdrojů Expresu byly v domácnosti běžné drogy.

Policie už kvůli případu hrůzného týrání měsíčního miminka vzala do vazby partnera jeho matky Oskara. Tomu hrozí až dvanáctileté vězení.

Matka Jana je na svobodě, syna prý navštěvuje v nemocnici. Odmítá přitom, že by se na jeho týrání jakkoliv podílela. 

Partneři si měli všech devět dětí, které se Janě narodily, „udělat“ spolu. Stanice CNN Prima News ale přinesla s odkazem na svůj zdroj verzi, že zadržený muž měl pochybnosti o tom, zda je měsíční chlapeček skutečně jeho. A vinil prý jeho matku z nevěry.

Jak Expres.cz zjistil, atmosféra v malém a špatně zařízeném bytě na ubytovně, kde si pár topil fénem a ten zřejmě popálil chlapečka, byla poslední dobou velmi napjatá.

„Věčně se hádali. A ten malý pořád plakal,“ řekla nám žena, která poměry na ubytovně velmi dobře zná.

Matka týraného chlapečka si ještě v létě dopřávala s partnerem pivo. Tehdy byla zhruba v pátém měsíci.

Svou roli měly v celém případu sehrát dokonce i drogy. To nám potvrdil pro změnu rovnou příbuzný muže, jehož policie z týrání viní.

„Co vím, měl v sobě toluen. A jestli k tomu i něco dalšího, to je otázka,“ prozradil nám.

Drogy měl zadržený muž užívat dlouhodobě. Nikdy předtím ale podle rodiny v opojení na děti neútočil. 

„Nevím, co přesně se mělo chlapečkovi dít, to jsem jen slyšel. Byl jsem z toho v šoku. Ale vím to, že jeho žena teď na Oskara všechno svádí. On má děti rád, když jsem u nich minule byl, Oskar měl toho chlapečka na rukou a krmil ho, pěkně se o něj staral,“ řekl nám jeho bratranec.

Ten se mimo jiné domnívá, že partnerka Jana na zadrženého celou věc hází.

„Doma ho týrala. Oskar nikam nemohl, dokonce ani k vlastní matce. To víme všichni, celá rodina. Prý do něj cpala i nějaké prášky. Vždyť je to psychopatka, to víme všichni. Jak je možné, že teď Oskar sedí ve vazbě, zatímco ona se válí doma na posteli se svým bratrem?“ nechápe bratranec.

Kromě drog se zřejmě v domácnosti též popíjel alkohol. Chlapečkova matka na sociálních sítích dokonce i v těhotenství zveřejňovala fotky s půllitry piva.

Policie případ vyšetřuje, s ohledem na věk dítěte ale nebude zveřejňovat detaily. Podle našich informací se intenzivně zajímá o to, jakou roli v případu hrála matka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:12 sobota 14. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 5