Šokující svědectví o týraném chlapečkovi z Brna: Vyklápěli ho z kočáru a popálili fénem

Českem otřásl další případ brutálního týrání dítěte. Teprve měsíčního chlapečka přijali v brněnské fakultní nemocnici, nyní tam leží na jednotce intenzivní péče. Surově na něj měl útočit partner jeho matky, načež miminko utrpělo trojnásobnou zlomeninu stehenní a lýtkové kosti či popáleniny v obličeji. Expres.cz získal svědectví z ubytovny, kde se otřesný případ odehrál, i fotografii zuboženého chlapečka.

Na případ jako první upozornily Krimi Zprávy na CNN Prima News.  

„Ano, mohu potvrdit, že jsme přijali malé dítě. Ale s ohledem na jeho věk nebudeme sdělovat další podrobnosti,“ uvedla pro stanici mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá. 

Novorozenec má třikrát zlomenou stehenní i lýtkovou kost a také popáleniny v obličeji.

Žena tvrdí, že se na týrání ročního syna nepodílela.

Expres získal dokonce fotografii zuboženého chlapečka, na které má nohu i zbytek tělíčka v sádře a skutečně rozsáhlé popáleniny obličeje. Jedná se ale o tak drastický záběr malého dítěte, že fotografii zveřejňovat nebudeme.

Popáleniny v obličeji měl podle všeho způsobit fén, který rodina používala místo topení.

Na matčině Facebooku je také již na několik dní starých fotkách vidět, že chlapeček má podezřele odřený nos.

Na společném profilu dvojice jsou fotografie muže s dítětem. Proč měsíčního chlapce brutálně týral, je záhadou.

Redakce hovořila s ženou, která poměry v brněnské ubytovně, kde se hrůzný případ odehrál, dobře zná.

„Matčin bratr toho malého vyklápěl z kočárku a měl z toho hroznou legraci. Také ho, co vím, měli mlátit po zádech. V posledních dnech matka chlapečka nosila zabaleného tak, aby ho nikdo neviděl,“ míní žena, která si nepřála být jmenována, ale redakce její totožnost zná.

Jiná žena zase popisuje, že se z bytu, kde rodina bydlela, pravidelně ozýval pláč.

Žena tvrdí, že se na týrání ročního syna nepodílela.

Matka dítěte Jana odmítá, že by se na týrání měsíčního miminka podílela. Podle našeho zdroje na sebe vinu měl vzít její partner. 

Policisté už muže vzali do vazby a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu týrání svěřené osoby. Hrozí mu za to až dvanáct let vězení.

Zajímavé na případu je, že brutálně týraný chlapeček měl být již sedmým dítětem mladé ženy. Pět předchozích jí měly úřady odebrat, aktuálně tak měla v péči dvě malé děti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:04 středa 11. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 70
  • 7
  • 7
  • 6
  • 6
  • 4