Trumpovi to FAKT nesluší: Český módní znalec sejmul amerického prezidenta

Donald Trump se pozvolna dostává do své prezidentské role lídra amerického národa, ale sám se příliš nemění. Ne nadarmo se říká, že zvyk je železná košile. A když jsme u toho oblečení, pojďme se zaměřit na to, jak se vlastně hlava zaoceánské velmoci obléká. Nejen to, ale i další komentář k prezidentově chování nám přibližuje odborník na slovo vzatý, Daniel Šmíd.

K posouzení stylu a elegance nám posloužila dostupná videa a fotografie, kterých je na internetu k dispozici dostatek. A výsledný rezult opět není pro nejvyššího představitele USA lichotivý. No nemá ten chlap smůlu?

„Pan Donald Trump je na většině záznamů nevhodně oblečený. V mnoha případech nemá zapnuté sako i v situacích, které to přímo vyžadují, jako například při podání ruky nebo při proslovu,“ říká specialista na etiketu a vhodné chování Daniel Šmíd.

„Velikost jeho obleku neodpovídá velikosti postavy, má příliš dlouhé rukávy i nohavice. Pominu-li, že jeho světlé pleti nesvědčí černý oblek, nemohu pominout, že kombinace červená, bílá a černá nesluší téměř nikomu.“ Jenže ani jeho kravata, na jejíž uzel je státník tak hrdý, neudělala Šmídovi radost: „Suk na jeho kravatě neodpovídá úhlu, který svírají límce jeho košile, pod sukem není kravata zvrásněná a většinou je příliš dlouhá.“

Ani tím ovšem výčet přešlapů u vázání a nošení kravaty nekončí a přichází další direkt. „Lepí si úzký konec kravaty na širší, což patří k oděvním příšernostem,“ dodává módní znalec na účet Trumpovy vázanky, jejíž uzel si váže stejně už od dob působení na vojenské akademii v New Yorku.

Jenže ještě horší, než nevkus, s jakým je americký prezident oblékán, spočívá v jeho manýrech, kterými neúnavně častuje své okolí.

Jako težký přestupek vůči všeobecnému úsuzu o slušném chování, považuje Daniel Šmíd Trumpovo typické povýšené přehlížení druhých.

„Pan Donald Trump svým jednáním a chováním na většině záznamů přehlíží své blízké okolí a soustředí se na vzdálenější cíle. Pro lidi, kteří s ním v daný okamžik místo sdílejí, je toto přehlížení vyjádřením nezájmu. Zvláště osoby velmi blízké panu Trumpovi se mohou cítit v nepříjemné situaci,“ popisuje své dojmy ze zhlédnutých materiálů etiketolog.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:26 pátek 30. června 2017. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 11
  • 9
  • 9
  • 8
  • 6