Trump pohledem etiketologa: Ženě ubližuje a synovi není dobrým vzorem!

Již od ohlášení kandidatury Donalda Trumpa na amerického prezidenta bylo na adresu jeho chování napsáno mnoho kritického. Jedni ho považují za okouzlujícího a vtipného, druzí za neotesaného hulváta. Jak se dívá na amerického prezidenta odborník přes etiketu?

Poměrně velké pozornosti se dostává vztahu Donalda Trumpa k ženám. Kromě sexistických postojů a narážek propíraných světovými médii se nejvíce skloňuje jméno jeho manželky Melanie. A to zvláště poté, co svět obletěly záběry mrznoucího úsměvu po slovech manžela při inaugurační slavnosti.

Zeptali jsme se na názor odborníka na slovo vzatého, specialisty na etiketu Daniela Šmída. A co na základě shlédnutých videí usoudil?

„Z dostupných záznamů je viditelné, že se ke své ženě nechová vybíravým způsobem. Ponechává ji často bez doprovodu, jde po schodech daleko před ní a nepomáhá jí vystoupit z auta. Absence návyků považovat ženu po boku muže za společensky významnější se projevuje viditelnou neúctou k ženě a negativním hodnocením. Mohl by být proto hodnocen jako méně inteligentní a neempatický,“ poznamenává odborník.

Ani gestikulace kontroverzního amerického prezidenta nesvědčí o dobrých způsobech, které by mu rodiče v mládí vštípili. I průměrný člověk bez hlubších znalostí etikety si povšimne, že se Donald Trump chová poněkud ke své manželce.

„Na několika záznamech je viditelné, že poté, co jej jeho paní Melanie Trump chytí za ruku, ihned ji pustí. Toto gesto na mě působí jako vyjádření nezájmu a jistě ženě psychicky ubližuje,“ soudí Daniel Šmíd.

Z hlediska chování vidí závadnou i Trumpovu gestikulaci.

„V mnoha případech pan Trump překračuje hranice dobrého vkusu a korektního chování. Ukazování prstem na postavu své ženy, popleskávání, jak ji drží nebo v jakých pozicích je se svými dětmi, připomíná spíše majetnický postoj a postrádá vyjádření citu a lásky. Pro svého syna očividně není, co se týče způsobu chování dobrým vzorem,“ shrnuje závěrem.

Daniel Šmíd

Daniel Šmíd je v Brně působící „Arbiter Elegantiarum“, lektor korektního chování, zdvořilosti a odborník na vhodný výběr oděvu. V rámci svého působení pomáhá klientům a klientkám nalézt eleganci, přirozenost a zdravé sebevědomí.

Bill Clinton má slabost pro brunetky.

Bill Clinton měl oči jen pro novou první dámu. Jeho manželka Hillary tomu musela přihlížet.

Jedno z prvních setkání Clintona s chotí Trumpa. I v tomto případě si ji Bill zálibně prohlížel.

Trumpovi.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:02 sobota 24. června 2017. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 11
  • 10
  • 10
  • 9
  • 9