Nebinární Gabrielle se ostře pustila do kadeřníka: Ženy nestříhám, řekl jí. Prý je sexista

Hodně ostrý spor se rozhořel na profilu australského kadeřníka jménem Aaron. Recenzi mu tam poslala jistá Gabrielle, osoba, která se identifikuje jako nebinární. Té se nelíbilo, že když se chtěla nechat u Aarona ostříhat, on jí řekl, že bohužel stříhá jen muže. „Je to sexistické a bezohledné,“ napsalo Gabrielle. Jenže se dočkalo ještě mnohem ostřejší reakce!

„Hej Aarone, před několika dny jsi mě stříhal a měl jsi u toho několik opravdu škodlivých komentářů. Zaprvé jsem nebinární. A zadruhé účesy nemají nic společného s genderem,“ rozohnilo se Gabrielle na Instagramu.

„Říct mi, že jsem dívka a ty nestříháš děvčata, je naprosto sexistické a bezohledné. Moje vlasy se biologicky neliší od jiného pohlaví. Požádalo jsem prostě o mužský účes, který běžně děláš,“ pokračovalo nebinární Gabrielle.

Osoba, která se narodila jako žena, ale později se rozhodla, že žena není, přitom šla do barber shopu. To je z definice pánské lazebnictví. Aaron nakonec Gabrielle přece jen ostříhal. Prý u toho ale měl komentáře, které jsou pro nebinární osoby škodlivé.

„Odvedl jsi skvělou práci, líbí se mi můj účes, ale takové situace způsobují, že se lidé jako já cítí nepohodlně a bojí se, proto se většina z nás musí uchýlit ke stříhání nebo barvení vlasů v koupelnách,“ napsalo dále Gabrielle, které vyjádřilo naději, že bude moci přijít znovu a bez obav z diskriminace.

Jenže stížnost na Aarona, který si dovolil poukázat na to, že stříhá pouze muže, nezůstala bez odezvy. Ozval se totiž sám kadeřník a s Gabrielle si nebral servítky.

„Zkus se na chvíli oprostit od sexuální orientace a obviňování kvůli rovnosti pohlaví, dobře? Upřímně si nevzpomínám, že bych měl nějaké škodlivé komentáře,“ rozepsal se.

Kadeřník Aaron

„Jestli jsi homosexuální muž, nebo po změně pohlaví, stále máš mužské vlasy. Jsi stále žena, stále máš ženské vlasy. Jsi dívka a všechno na tobě je ženské. Vždycky budeš žena,“ nešetřil ostrými slovy Aaron.

Vzápětí ještě vyslal vzkaz všem podobným lidem, jako je Gabrielle, a dodal, že sám má v LGBT komunitě spoustu přátel.

„Víš, co je na tobě vtipné? Lidi jako ty si myslíte, že vám tento svět dluží všechno, protože jste měli odvahu vyjít s pravdou ven. Ale víte, proč vás lidé nepřijímají? Přesně kvůli tomu, jak se chováte,“ napsal Aaron.

„Byl jsem dost hodný na to, abych ti ostříhal vlasy a účtoval ti normální sazbu, a přesto na mě chceš zaútočit, protože jsem řekl, že máš ženské vlasy?“ nevěří barber svým uším.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:20 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 191
  • 17
  • 8
  • 7
  • 6
  • 2