Tragédie ve Slaném: Řidič autobusu najel do lidí na zastávce, na místě zemřelo dítě

Před 13. hodinou došlo na autobusovém nádraží ve Slaném na Kladensku k vážné dopravní nehodě. Řidič autobusu zatím z neznámých příčin najel do lidí stojících na zastávce. Na místě je policie i záchranáři, kteří na místo povolali také vrtulník. Podle nejnovějších informací na místě nehody zemřelo dítě, další lidé jsou ošetřováni. Spekuluje se o tom, že důvodem nehody byl zaseknutý plynový pedál.

Policisté byli o nehodně informováni po poledni. Podle toho, co zatím policie zjistila, měl řidič s prázdným autobusem narazit do zastávky, kde v tu chvíli bylo několik lidí. Zraněné by měly být čtyři osoby. Mezi nimi bylo bohužel také velmi vážně zraněné dítě, které následně zraněním podlehlo.

„Na autobusovém nádraží ve Slaném došlo k dopravní nehodě autobusu. Na místo letí vrtulník záchranářů,“ uvedla mluvčí středočeských policistů Michaela Nováková.

Policisté v tuto chvíli nevědí, proč k nehodě došlo a z jakého důvodu řidič nereagoval a v rychlosti najel na ostrůvek, kde stáli lidé.

Řidič ve Slaném najel autobusem do lidí. Na místě zemřelo dítě

„Záchranáři stále zasahují na místě, zatím ošetřili dva dospělé a jedno dítě s vážným zraněním,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová, která následně musela novinářům potvrdit, že dítě zraněním podlehlo.

„Nezletilá osoba utrpěla velmi vážná poranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů podlehla. Dále jsme ošetřili jednu osobu s lehkým poraněním, která byla po nezbytné péči přepravena do slánské nemocnice. Dvě osoby byly po ošetření ponechány na místě,“ řekla Effenbergerová.

Řidič ve Slaném najel autobusem do lidí. Na místě zemřelo dítě
Řidič ve Slaném najel autobusem do lidí. Na místě zemřelo dítě

K nehodě se už vyjádřil také mluvčí firmy Arriva Jan Holub.

„Autobus byl před devíti dny na pravidelné prohlídce, řidič u nás pracuje přes rok a doteď neměl žádnou nehodu a byli jsme s ním spokojeni. V tuto chvíli je bohužel ve stavu, kdy nám nedokáže vysvětlit, co se stalo,“ uvedl Holub.

Řidič boural během manipulační jízdy, kdy byl ve voze sám. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:58 středa 7. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 23
  • 22
  • 19
  • 18
  • 18