Martinku zavalila pergola, chvíli ještě mluvila. Tchyně popsala smrt těhotné ženy při tornádu

Nejen materiální škody způsobilo minulý čtvrtek tornádo na jihu Moravy, v sutinách domů bohužel zahynulo šest lidí. Byla mezi nimi i těhotná Martina (†32). Žena ze Slovenska si užívala rodinou pohodu na terase, když v tom ničivý živel nečekaně udeřil. Její tchyně popsala, jak k tragické události došlo. Martinu prý zavalila pergola, chvíli ještě komunikovala, ale pak bohužel zemřela. Záchranáři ji oživovali marně.

Martina pochází z Prešova, po studiu se ale usadila v Brně, potkala svého budoucího manžela a společně se těšili na příchod miminka.

Právě s manželovou rodinou si mladá nastávající maminka užívala den na terase. Jak popisuje její tchyně, nikdo netušil, jaká katastrofa zanedlouho přijde.

„Všechno bylo ten den opravdu příjemné, seděli jsme na terase. Pochutnávali si na dobrém jídle, smáli se, zkrátka jsme si to pořádně užívali. Najednou se však setmělo. Zvedl se trochu vítr a přišla bouřka, začaly padat kroupy. Ale vůbec nás nenapadlo, že by mělo dojít k takovéto katastrofě,“ popisuje paní Zora pro slovenský server Nový Čas.

Když udeřilo tornádo, bylo zle.

„Mysleli jsme si, že je to jen chvilková záležitost, den předtím byla totiž také průtrž. Najednou však všechno okolo nás začalo strašně hučet a potom se nám změnil život. Nás to jen jakoby ‚vcuclo‘ z terasy přes sklo do chalupy. Letěli jsme jako prádlo, neměli jsme šanci se ničeho chytit,“ popisuje Martinina tchyně.

Hodonínskem a Břeclavskem se ve čtvrtek 24. června přehnalo tornádo: Udeřilo nevídanou silou a škody jsou obrovské.

Když se všichni alespoň trochu vzpamatovali, zjistili, že těhotná Martina zůstala venku. A že ji zavalila pergola. V tu chvíli ještě žila.

„Ještě mluvila. Snažili jsme se ji rychle vytáhnout, zatímco ostatní volali záchranku. Po chvíli jsme ji vysvobodili, ale potom přišla další rána. Sanitka sem nemohla dorazit, protože příjezdová cesta byla zcela neprůjezdná. Všude byly sutiny a stromy,“ popisuje hrozivé okamžiky Zora.

Když se pak nakonec záchranka k vážně poraněné Martině dostala, bylo bohužel pozdě. Mladá žena zemřela a boj o její život byl marný.

„Oživovali ji hodinu, ale beznadějně,“ popsala zdrcená tchyně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:57 úterý 26. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 41
  • 15
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7