TOP 09 se potápí i s Kalouskem: Facebook odhalil zdrcující nezájem

Dnes ještě stále Parlamentní strana TOP 09 dlouho žila z popularity Karla Schwarzenberga. Po jeho odchodu z čela strany však nastal strmý pád a důkazem je i připravovaná Roadshow Vize 2030. Událostí se podle informací na sociálních sítích hodlá účastnit jen hrstka nejvěrnějších.

Liberec, Plzeň, Praha, Zlín, Jihlava. To jsou města, kde se mimo jiné plánují setkání představitelů někdejší pravicové alternativy s příznivci a potencionálními voliči. Jenže už dnes se ukazuje krutá realita. Příznivců má strana stále méně a spanilou jízdu nejspíš čeká fiasko.

Vize 2030 láká na úspěšnou zemi a odolnou společnost, kdy si občané mohou s politiky TOP 09 podiskutovat o tom, jak by mohla naše země vypadat za 13 let. Bohužel to nevypadá, že by se Topka tak vzdáleného horizontu dožila. Alespoň jako parlamentní uskupení.

Průzkumy různých společností odsuzují kdysi úspěšnou stranu k živoření na hranici volitelnosti nebo dokonce pod ní. A ukazují to i čísla přihlášených, kteří se podle dohledatelných údajů na sociálních sítích na besedy chystají.

Počet potvrzených účastníků se nepřibližuje ani stovce účastníků. Na setkání s osobnostmi jako Miroslav Kalousek, Dominik Feri, Marek Ženíšek nebo Markéta Pekarová se nejvíce lidí přihlásilo v Plzni – téměř sedmdesát lidí. Naopak třeba ve Zlíně je zájem mnohem menší a přijít se zatím chystá dvacet jedna skalních.

Naprosto tragická je situace v baště strany, tedy hlavním městě Praze. Na Kalouska a spol je dva týdny před akcí zvědavo něco málo přes čtyřicet lidí. A to přesto, že informace o roadshow TOP 09 strana podporuje placenou kampaní na Facebooku. Tak co, nepůjdete se podívat?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 středa 2. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 34
  • 17
  • 14
  • 8
  • 7