Aktivistu Robinsona zřejmě čeká vězení. „Bojím se, poprosil jsem Trumpa o azyl,“ řekl

Pravicový aktivista Tommy Robinson se dost možná vrátí za mříže. Soudci jej shledali vinným ve třech bodech obžaloby, podle které se dopustil protiprávního ve chvíli, kdy během loňského soudu s pákistánským gangem pedofilů i přes mediální embargo živě streamoval dění před soudní budovou. Robinson proto nyní poprosil amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby mu udělil azyl. „Jsem dva dny od trestu smrti. Potřebuji se dostat z Británie,“ prohlásil.

Loni v květnu se sice na kauci dostal z vězení, jenže teď mu kriminál hrozí znovu. Prokurátor totiž nařídil novou obžalobu Tommyho Robinsona za to, že při soudu s pákistánským gangem pedofilů živě přenášel dění před soudní budovou. A v pondělí byl shledán vinným ve třech bodech obžaloby.

Pravicový aktivista Robinson se měl dopustit trestného činu pohrdání soudem, živým přenášením videa z neveřejného dění a agresivním chováním vůči některým obžalovaným. Ve čtvrtek by si měl vyslechnout rozsudek a podle britských médií je pravděpodobné, že se za mříže vrátí. Maximálně mu hrozí dva roky, při prvním odsouzení vyfasoval třináct měsíců.

Jenže rok a měsíc v chládku je sám o sobě nic v porovnání s tím, co Robinsona čeká od ostatních vězňů. V rozhovoru pro pravicový kanál InfoWars prohlásil, že by byl pravděpodobně dokonce zabit, protože britské věznice jsou pod kontrolou džihádistických gangů, pro které je on vzhledem ke svým protimuslimským aktivitám nepřítelem číslo jedna.

Tommy Robinson je známý provokatér.

O problému s rostoucími počty radikalizujících se muslimských vězňů se v britských médiích skutečně často píše.

„Mám pocit, že jsem dva dny od trestu smrti,“ prohlásil zoufalý Robinson v rozhovoru.

Pro svou situaci má v tuto chvíli jediné řešení, a tím je úprk ze země. Naději vidí kontroverzní muž v prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi, který je také známý pro svůj striktně odmítavý postoj vůči migraci. Pod jeho ochrannou rukou by Robinson rád našel útočiště.

Vyslyší Donald Trump prosbu Tommyho Robinsona?

„Poprosil jsem Donalda Trumpa, poprosil jsem americkou vládu, aby se podívala na můj případ. Potřebuji se dostat z této země, protože temné síly pracují. Toto je přímá výzva jménem mojí rodiny: Milujeme Spojené státy a v Británii nemáme budoucnost. Tato země padla,“ prohlásil dále Robinson.

Sám americký prezident se zatím veřejně k Robinsonově výzvě nevyjádřil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 6. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 19
  • 13
  • 13
  • 11
  • 11