Tomio Okamura už vysílá ze své nedostavěné vily: Jak vypadá „Takešiho hrad“ uvnitř?

Rezidenční čtvrť v šestém pražském obvodu má už několik let o zábavu postaráno. Může za to rodící se vila šéfa SPD Tomia Okamury, která už od začátku budí vášně. V kontroverzní stavbě, která dostala už několik přezdívek a sousedům ani architektům nedá spát, už politik občas úřaduje.

„My třeba nemůžeme mít ani černou krytinu na střeše, a pak tady pár metrů od nás postaví něco takového,“ podivuje se v reportáži Jana Fleischnera na stránkách YouTube jedna ze sousedek Tomia Okamury.

„To samozřejmě lidi zaráží. Nebere ohledy ani na okolní architekturu,“ dodává na adresu domu šéfa SPD, který mezi okolní zástavbou rozhodně nezapadne, naopak docela vyniká a je nepřehlédnutelný.

I když dům ještě není hotový, Okamura už v něm čas od času úřaduje. Stalo se tak třeba ve chvíli, kdy pro CNN Prima News mluvil o vztazích s Ruskem a kauze Vrbětice. Cihly a charakteristické kulaté prostory byly k nepřehlédnutí.

Vzhledem k tomu, jak dlouho je vila v procesu výstavby, se politikovi nedivíme, že už se v ní vidí. Přece jen se stavba o nějaký ten pátek protáhla a šéf SPD už se jistě dávno viděl v novém.

„Bydlím celkem blízko toho baráku. Pokaždé když tamtudy jdu se psem, říkám si, že větší opičárnu tam postavit nemohli,“ přidává se další rezidentka.

„Jasně, je to atypické, je to zajímavé, ale zrovna na ten Břevnov a okolí se mi to moc nehodí. Třeba až to bude dodělané, změním názor, ale zatím to je strašné,“ dodává.

Nezbývá jí než doufat, že Okamura nezapomene dům omítnout a dokončit terénní úpravy a zahradu, aby vila lépe zapadla mezi okolní zástavbu. Podle Tomiových záběrů z vily se ale zdá, že mu je mezi neomítnutými cihlami dobře...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:34 sobota 21. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 26
  • 26
  • 13
  • 6
  • 5