Okamurův hřích: „Spojil ses s nimi, už tě nebudeme volit,“ píší mu naštvaní voliči

Jeho voliči ho poslouchají na slovo a ve všem s ním souhlasí, teď se ale i ti skalní podporovatelé hnutí SPD od Tomia Okamury odklánějí a dávají mu najevo svůj nesouhlas. „Zklamal jsi nás,“ vzkazují mu někteří. Co jim provedl? „Okamurův hřích“ souvisí s kauzou údajně uneseného Babiše juniora!

Tomio Okamura, předseda hnutí SPD, dlouhodobě a dost vehementně bojuje proti politickým stranám, jako jsou ODS, Piráti či hnutí STAN. Nebojí se chodit do vyhrocených konfliktů s některými jejich členy a své voliče doslova žene proti těmto partajím.

Proto bylo velkým překvapením, když nedávno Okamura vystoupil po boku představitelů stran takzvaného demokratického bloku na tiskové konferenci a usmíval se jako sluníčko. 

V ten moment mu jeho kdysi velice neoblíbení rivalové jako například Petr Fiala (ODS) či Ivan Bartoš (Piráti) vůbec nevadili. Naopak, společně s nimi vyzval předsedu vlády Andreje Babiše k demisi. 

Právě za to schytal Okamura drtivou kritiku, a to nejenom od svých skalních příznivců na sociálních sítích, ale i od prezidenta Miloše Zemana, se kterým je jinak spíše zadobře.

„Slušná dívka by se neměla spojovat s prostitutkou,“ vzkázal ve čtvrtek Zeman v pořadu Týden s prezidentem.

Miloš Zeman na Slonkové nenechal nit suchou.

O dost drsněji ale reagovali Okamurovi voliči na oficiálním facebookovém profilu, kde jsou jinak k vidění pouze reakce vyjadřující absolutní souhlas s předsedou SPD.

„Postavit se vedle gaunerů z demobloku je velká chyba,“ píše Okamurovi například diskutér Václav, s jehož názorem vyjádřilo souhlas několik dalších lidí.

„Pane Okamuro, protřete si oči, to nevidíte, proč se to děje? Máte podržet našeho premiéra, a ne se postavit k nim. Jsem zklamaná z SPD,“ píše zase paní Oldřiška.

Voliči SPD Okamurův krok těžko rozdýchávají.

„Pane Okamuro, proč to děláte a zrovna teď, přemýšlejte, ztrácíte hodně voličů,“ věští zase nepříjemnou budoucnost pro hnutí SPD paní Věra.

A někteří jdou ještě dál a Okamurovi vyhrožují, že už ho nebudou příště volit. „Pane Okamuro, já vás volila, ale to už se nebude opakovat. U mě a mých známých jste skončil. Vůbec jste se Babiše nezastal, konec s vámi,“ uvádí dnes již bývalá Okamurova volička Jana.

Ztratí kvůli tomu Okamura své voliče?

Je překvapující, že tyto negativní reakce jsou stále na Okamurově oficiálním profilu k vidění. Dobře se totiž ví, že Okamura rád maže komentáře, které se mu nelíbí, a také s oblibou „banuje“ všechny, co s ním nesouhlasí.

Sám Okamura se na svém Facebooku pokusil rozzuřené fanoušky uklidnit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 16. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 28
  • 25
  • 12
  • 9
  • 7