Vyrazili jsme Okamuru z akce, píše pivovar. Jste lháři, chci po vás omluvu, vzkazuje politik

Tomio Okamura před volbami objíždí republiku s jarmarky SPD, sem tam si ale odskočí i na nějakou další veřejnou akci. V Krnově to byla pivní událost „Konec léta s opicí“, kterou zásoboval pivovar Nachmelená opice. Jeho majiteli se ale ani za mák nelíbí, že Okamura na sociálních sítích zveřejnil fotografie s logem pivovaru, protože prý nehodlá jeho předvolební kampaň podporovat. Šéf SPD ovšem odmítá přistoupit na stažení fotek a pivovar obvinil z šíření lží, například že na akci nebyl vítán. A chce omluvu.

Pivovar Nachmelená opice sdílel na svých facebookových stránkách status, v němž se vůči Okamurovi důrazně vymezil a požádal ho, aby okamžitě stáhl fotky s logem.

„Místo poděkování, že jste včera přišli, jsme nuceni se vymezit vůči chování pana Tomia Okamury, který se včera objevil ve večerních hodinách na naší akci Konec léta s opicí a na svých sociálních sítích se prezentoval s logem našeho pivovaru jako součástí své volební kampaně,“ uvedl pivovar.

„Už v noci jsme se vymezili a poprosili pana Okamuru o smazání fotografií, náš komentář byl poté smazán a dnes se fotky objevily znovu. Náš pivovar je apolitický a vůbec nesympatizuje s hnutím SPD,“ stojí dále ve vyjádření, jehož poslední část je adresována už přímo šéfovi SPD.

„Pane Okamuro, na akci vás nikdo nezval, naopak jste nebyl obsloužen a byl jste požádán o opuštění areálu. Proto vás poprosíme, pane Okamuro, o smazání všech fotografií, kde pózujete před naším stánkem, a o spojování s námi ve svých vyjádřeních. Předem děkujeme,“ vzkázali ostře šéfové pivovaru, kteří ještě v jiném komentáři uvedli, že byl Okamura z akce vyloženě vyhozen.

Pivovaru Nachmelená opice vadí fotky Tomia Okamury před logem.

Jenže šéf SPD rozhodně nehodlá ustoupit. Fotky, kterak se před stánkem pivovaru fotí s fanoušky, na svých stránkách nechal. Co víc, celé vyjádření pivovaru, že ho nikdo neobsloužil a naopak byl z akce vyháněn, zpochybnil jako „úsměvný výmysl“.

„Je to samozřejmě holý nesmysl, na akci jsem s přáteli z Krnovska vypil dvě piva, což viděly desítky návštěvníků. Obsluha byla velmi milá a samozřejmě jsem také vyhověl desítkám žádostí o společnou fotografii. Nikdo mě odnikud nevyváděl, což viděly desítky přítomných návštěvníků,“ píše Okamura. 

Jediný, kdo měl s jeho přítomností problém, byl prý provozovatel baru.

„Naopak tam panovala skvělá atmosféra, viz fotografie, až na jednoho jediného pána, který o sobě říkal, že je provozovatelem jednoho místního baru, a snažil se být nepříjemný, protože mě evidentně neměl rád a nelíbila se mu moje přítomnost na této veřejně přístupné akci,“ pokračoval politik.

Tomio Okamura s fanynkami na pivní akci v Krnově

To ale není vše. Okamura pro změnu žádá vedení pivovaru, aby podle jeho slov lživý status smazalo. A také aby se mu veřejně omluvili.

„Už se mi ozývají přímí svědci z akce. A tak bych rád slyšel veřejnou omluvu od vedení pivovaru Nachmelená opice a smazání jejich lživého statusu ohledně mojí návštěvy, který o mně napsali. A dále tento jejich výmysl už nebudu komentovat, jelikož až na tuto jednu výjimku byli lidé v Krnově velmi příjemní a návštěva se mi moc líbila,“ prohlásil.

Šéf SPD se do předvolební kampaně pustil po hlavě. Pořádá jarmarky, na nichž tuzemští drobní podnikatelé levně prodávají svoje potraviny, a často navštěvuje právě i podobné akce, jako byla pivní slavnost v Krnově. 

Objevil se třeba i na vyhlášené diskotéce u Máchova jezera, kde se fotil převážně s mládeží. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:42 středa 29. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 34
  • 12
  • 7
  • 6
  • 5