Tomiova zrůdná propaganda, SPD je nelidská! Hayato Okamura solí bratra kvůli Afgháncům

Situace v Afghánistánu je před volbami vodou na mlýn mnoha politikům. Hodně ostrou rétoriku zvolil tradičně Tomio Okamura, který na Facebooku burcuje k zabezpečování hranic a kritizuje vládu za to, že vůbec zvažuje udělit azyl Afgháncům, kteří pomáhali armádě. Studenou sprchu za to dostal od staršího bratra Hayata, který kandiduje za koalici Spolu. Podle něj SPD zvolila zrůdnou propagandu, ztratila lidskost a dláždí cestu budoucím zločinům.

Tomio Okamura v posledních dnech zveřejnil několik koláží kritizujících záměr pomoci afghánským tlumočníkům, kteří během války pomáhali české armádě. 

Nechal se slyšet, že SPD odmítá platit účty za americkou invazi a agresi a že tlumočníci byli královsky placeni, tudíž jsme pomáhali spíše my jim. Prý pocházejí z jiného kulturního prostředí a nemají respekt k našim hodnotám ani ženám. 

Okamura také prohlásil, že by vláda Afgháncům neměla udělovat azyl, ale naopak by se měla snažit zabezpečit hranice, aby jich s očekávanou migrační vlnou nepřišlo ještě více.

Takové názory se ovšem vůbec nelíbí staršímu bratrovi Hayatovi. Ten do šéfa SPD ostře zajel na Twitteru.

„Zrůdná volební propaganda SPD. Dehumanizace spolupracovníků našich vojáků a jejich rodin zachráněných v nynější kritické situaci z Afghánistánu v jazyce volební propagandy Tomiovy SPD je opravdu nebezpečná a dláždí cestu k možným budoucím zločinům,“ napsal ostře Hayato.

Dodal také, že strana jeho bratra ztratila veškerou lidskost a to, jak šíří nenávist, by mělo být zastaveno již v zárodku.

„Tomiova SPD ztratila v křečovité snaze zajistit si v nastávajících volbách za každou cenu poslanecká křesla zdravý rozum a elementární lidskost. Šíření takové nenávisti je nutné rázně zastavit hned v zárodku. Nepřejeme si v naší zemi žádné koncentrační tábory,“ pálil starší z bratrů Okamurových.

Není to zdaleka poprvé, co se Hayato do Tomia pustil zostra. Oba sice pojí krušné dětství, politika je ale rozdělila. 

Hayato Okamura je členem KDU-ČSL.

Šéf SPD se k bratrovi, který figuruje na patnáctém místě pražské kandidátky koalice Spolu, příliš nevyjadřuje. 

„Bratr je členem KDU-ČSL, mnoho let mu dávám práci s japonskými turisty, protože mu chci pomoci. Nevím, proč mě pomlouvá, já mám bratra rád a přeji jemu i jeho rodině všechno dobré,“ řekl pouze Tomio Okamura před několika měsíci Expresu.

Hayato Okamura zase v jiném statusu naznačil, že se aktuálně s bratrem nevídá. 

„Naše osobní příběhy vyrůstají ze společně prožitého nevšedního a pohnutého dětství. Zůstává i světélko naděje na vzájemné usmíření a (znovu) setkání v budoucnu...,“ napsal při příležitosti vysílání dokumentu Filipa Remundy s názvem Bratři Okamurovi.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:45 pátek 17. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 19
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5