Okamura? „Agrese, nenávist, lži,“ shrnuje pirát Bartoš

Pirátům pomalu, ale jistě stoupají preference. Konstantně. Předseda strany Ivan Bartoš má za to, že lidé dokážou ocenit jejich politiku, kdy nikomu neuhýbají a důsledně plní předvolební program. Piráti se vymezují jak vůči tzv. Demokratickému bloku sestrojenému Miroslavem Kalouskem, tak vůči rostoucímu vlivu komunistů či vlastenecké ideologii hlásané Tomiem Okamurou a SPD.

Pokud by se konaly volby, získali by Piráti 13,5 procenta. Přitom ve volbách do Poslanecké sněmovny uspěli s necelými jedenácti procenty. Ivan Bartoš si myslí, že pravdomluvnost a nepolitikaření jsou to, co lidem na politice nejvíce chybělo.

„Pro nás je nejdůležitější realizovat program, který se promítne do života všech lidí v zemi. Nelíbí se mi, když nějaké strany nadávají na voliče, že nepochopili program, nebo na voliče jiných stran,“ říká předseda strany s tím, že by v dalších volbách rádi zaútočili na pozici nejsilnějšího politického hnutí ANO.

„Naše ambice je v příštích sněmovních volbách být politickou jedničkou v ČR. Je to odvážné, ale my jsme se nikdy nebáli. Se vší pokorou k voličům se budeme snažit atakovat a porazit nejsilnější hnutí ANO,“ nechal se Bartoš slyšet v Parlamentních listech.

Jak se pirátům pracuje v oné konstruktivní opozici, o níž tak často mluví? „Velmi pozorně sledujeme, analyzujeme a reagujeme nejen na vládní agendu, které se věnují naši poslanci prakticky denně, ale i na návrhy, které nepocházejí z pera Pirátů. Pokud je návrh dobrý, rádi ho podpoříme a děje se tak již teď. Pokud je špatný, konstruktivně vypíchneme problematické oblasti a navrhujeme pozměňovací návrhy,“ tvrdí Bartoš.

Ivan Bartoš se nechce paktovat s Kalouskem, a už vůbec ne s Okamurou.

„Jde nám nám o specifické zákony a nehrajeme roli hysterické opozice, což byla již od počátku role tzv. Demokratického bloku, který vymyslel pan Kalousek s lidmi z ODS a na kterém jsme se právě pro jeho jediný, tj. marketingový rozměr odmítli podílet, tak naopak širokou diskusi oceňujeme.“

Odvolejme Okamuru

A jako již v minulosti silnou kritikou kapitán Pirátů nešetří na adresu Tomia Okamury a jeho Svobody a přímé demokracie. Toho by nejraději nechali odvolat z pozice místopředsedy Poslanecké sněmovny a považují ho za nepřijatelnou a spíše politováníhodnou figuru. 

„Odvolání bychom podpořili. Pan Okamura se svou rétorikou, agresivní, nenávistnou a často lživou propagandou, kterou vede neustále, rozhodně není mluvčím Sněmovny, což pozice předsedů i místopředsedů Sněmovny de facto znamená.“ 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:26 pátek 7. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 43
  • 12
  • 12
  • 11
  • 11