Au! Okamura chtěl být kámoš, ale skauti se ho zřekli a pěkně vycepovali

Šéf SPD Tomio Okamura zažívá bolestné období. Když si zavzpomínal na svá mladá léta v ilegálním skautském oddílu a na Facebooku zasdílel fotografii s třemi členkami Junáka, ještě netušil, že se ho tato tradiční vlastenecká organizace zříká a má na jeho názory poměrně jasný názor. A Tomio nemůže být spokojen...

Možná jste zaregistrovali, že se česko-japonský předseda Svobody a přímé demokracie Tomio Okamura rád nechává vidět s kýmkoliv slavným, aby si přihřál svou polívčičku.

Při takových příležitostech pak může donekonečna opakovat některá ze svých vyhlášených mouder. Jen ať povídá, máme přece demokracii, a každý ať si na jeho slova utvoří názor, jaký chce.

Jednou se tak nechá Okamura vidět s Jarkem Nohavicou, potom s Alešem Brichtou, Milošem Zemanem, Marine Le Pen nebo aktuálně na tenisových kurtech s Petrou Kvitovou. I když ze třiceti metrů a ona o tom neví. Někdy to ani nemusí být nikdo veřejně známý, ale může reprezentovat hodnoty, se kterými se Tomio dokáže ztotožnit. Například s mladými skautkami. Jenže to narazil.

Tomio Okamura chtěl být populární i mezi skauty. Jenže není...

„Vzpomínám na dobu, kdy jsem byl aktivním skautem, takže je rád kdekoli vidím a rád je potkávám. Dnes jsme společně uctili památku obětí v obci Zákřov na Olomoucku, kde došlo na konci 2. světové války 20. dubna 1945 k masakru místních obyvatel německými nacisty,“ pohroužil se do vzpomínek na své pohnuté mládí člen tehdy ilegálního oddílu, který navštěvoval se svými bratry.

Když to však zaregistrovali představitelé českého skautingu, znelíbilo se jim, aby si předseda SPD na jejich organizaci budoval svou svéráznou popularitu.

„Všimli jsme si, že se Tomio Okamura přihlásil k době, kterou jako dítě strávil ve skautském oddíle. Raději bychom viděli, kdyby se svým jednáním hlásil i k úctě k pravdě a respektu k odlišnostem mezi lidmi,“ zareagovali Junáci na svém Twitteru.

29.dubna 2018 v 23:29, příspěvek archivován: 03.května 2018 v 14:51

Všimli jsme si, že se Tomio Okamura přihlásil k době, kterou jako dítě strávil ve skautském oddíle. Raději bychom viděli, kdyby se svým jednáním hlásil i k úctě k pravdě a respektu k odlišnostem mezi lidmi. #skaut

„Tomio Okamura šíří mezi lidmi v Česku strach, nejistotu a nenávist k jinakosti. Skauting naopak vede děti a mladé lidi k optimismu a sebedůvěře, ke spolupráci a k přesvědčení, že i náročný úkol se dá zvládnout a i složité situace mají řešení. Byli bychom raději, kdyby si skautskou zkušenost z dětství připomněl a oživil si znění skautského zákona a slibu,“ uvedla následně ve vyjádření mluvčí Junáka – českého skauta Barbora Trojak.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:00 sobota 1. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 19
  • 13
  • 11
  • 8
  • 7