Děravá paměť Tomia Okamury: Brojí proti Prague Pride, dřív akci podporoval a hájil

Předseda SPD Tomio Okamura je zářným příkladem toho, že účel světí prostředky. Zatímco nyní ostře vystupuje proti Prague Pride, když začátkem roku 2012 skončil coby mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a oznámil, že bude kandidovat do Senátu, mluvil úplně jinak. „Jsem velmi citlivý na to, když jsou lidé omezováni kvůli jakýmkoli názorům nebo vyznání,“ holedbal se tehdy. Nyní se však ukázalo, že jen honil politické body.

„V souvislosti s homosexualistickým festivalem Prague Pride hnutí SPD odmítá propagaci genderové ideologie homosexualismu i to, že propagaci homosexualismu podporuje vedení hlavního města Prahy (koalice Pirátů, TOP 09, STAN a hnutí Praha sobě poslance KDU-ČSL Jana Čižinského) finančně i vyvěšením duhové vlajky,“ rozčílil se Tomio Okamura.

„Vedení Prahy věnovalo na homosexualistický festival Prague Pride 100 tisíc korun. Proč nevěnuje také peníze třeba na akce podporující tradiční rodinu?“ hřímal šéf SPD, který se velmi okatě snaží sbírat potřebné politické body. Pořád se totiž najde dost těch, kteří zmíněnou akci nemohou ani cítit a byli by rádi, kdyby se v Praze vůbec nekonala.

Okamura však nehrál úplně čistou hru. Hřímal nad tím, že magistrát podporuje akce na podporu homosexuálů a ne tradičních rodin. Jenže ona to není tak úplně pravda. I v tomto ohledu si Tomio vymýšlel a nemluvil pravdu. Anebo si nezjistil informace, což ho také neomlouvá, zvláště když je veřejně známý činitel a předseda parlamentní strany.

„V příspěvku je také uvedeno, proč Praha nepodporuje tradiční rodiny. V roce 2018 dostala Aliance pro rodinu 120 tisíc korun na jednodenní akci Den pro rodinu,“ poznamenal za organizační tým Prague Pride Filip Milde.

Jen pro informaci a doplnění, v roce 2012 Prague Pride zaštítil primátor Prahy Bohuslav Svoboda. Okamurovi to tehdy pranic nevadilo, naopak si chválil propagaci Prahy v rámci gay turismu. Sám křtil a propagoval první cestovní katalog pro homosexuály ve střední Evropě.

Pokud jeho voliči dočetli až sem, měli by se nad (ne)koherencí názorů svého guru trochu zamyslet...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:24 sobota 7. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 27
  • 17
  • 16
  • 14
  • 13
  • 12