Okamurovi se přezdívka Pitomio nelíbí, není to už pitomé?

Tomio Okamura se odmítá smířit s tím, že mu média podle rozhodnutí soudu i nadále smějí přezdívat Pitomio, a tak se rozhodl odvolat k Nejvyššímu soudu.

Poslanec Okamura se i nadále hodlá přít s vydavatelstvím časopisu Reflex, kde byla použita nelichotivá přezdívka „Pitomio“. Vydavatel se mu sice musel omluvit za příliš ostrý obsah dvou článků, odškodné za použití urážlivé přezdívky však Okamura nedostal.

Městský i Vrchní soud v Praze argumentovaly tím, že v žurnalistice je možné takové výrazy používat, pokud nejsou jednoznačně vulgární, v případě, že se jedná o kritiku dané osoby. Kromě toho je Okamura známý svým provokativním vystupováním na veřejnosti a propagací politické nekorektnosti, což jen nahrává názoru, že označení „Pitomio“ bylo zcela na místě.

„Jedná se sice o výraz expresivní nelichotivý, ale nikoliv a priori vulgární, přičemž fakticky lze pro něj nalézt oporu v obsahu článků, které zevrubně popisují, proč jsou určité žalobcovy myšlenky potenciálně společensky nebezpečné a proč je proto lze považovat s jistou dávkou novinářské zkratky až za pitomosti,“ uvedl server Lidovky.cz výňatek z rozhodnutí soudu.

Tomio Okamura se však s takovým rozsudkem odmítá smířit, a tak žene své odvolání dál, a to až k Nejvyššímu soudu v Brně. Je s podivem, že to má vůbec zapotřebí, trocha smyslu pro humor a schopnosti mávnout nad podobnými s nadsázkou myšlenými výroky rukou by mu rozhodně neškodila!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:11 čtvrtek 2. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 11
  • 8
  • 7
  • 6