Tomio Okamura se proměnil v elitního diplomata. Jedná s Íránem i Sýrií a zachraňuje svět

Tomio Okamura má značný záběr aktivit, v současné době se z něj navíc stal také diplomat, když jednal s velvyslankyní Sýrie a Íránu. Nejvíce leží zakladateli strany SPD na srdci mezinárodní dobro. V jednáních tak bude podle svých slov pokračovat. Zároveň už stihl vyzvat k odchodu vojsk USA a České republiky z Iráku. Jak diplomatická mise Tomia Okamury dopadne, zatím nevíme, ale doufáme, že před velvyslanci z muslimských zemí příliš neprezentuje své názory na islám.

Aby vše nedopadlo diplomatickou katastrofou, vzal si s sebou na setkání s íránskou velvyslankyní v České republice Okamura diplomata a poslance Jiřího Kobzu, který žil v arabských zemích řadu let.

Velvyslankyně Sundus Omar Ali Albayraqdar si vyslechla názor českého politika na aktuální dění v Iráku. Zároveň se mělo mluvit o napětí mezi USA a Íránem.

Tomio Okamura se na svém facebookovém profilu chlubil tím, že působí jako pomyslný mediátor a pracuje na budování pozitivní spolupráce a snižování napětí ve světě.

„Shodli jsme se, že je nepřijatelné, aby se USA jednostranně vměšovaly do záležitostí suverénních zemí. Zároveň jsme se shodli na tom, že je nutné řešit situaci diplomatickou cestou a v rámci mezinárodního práva, nikoliv eskalací napětí,“ napsal Okamura jako správný diplomat.

Tomio Okamura se proměnil v diplomata a jedná o světovém míru.

Zároveň se měl šéf SPD domluvit na tom, že se v budoucnu opět sejdou a v debatách o světovém míru budou pokračovat. Do té doby musí ovšem někdo zakázat paní velvyslankyni, aby navštívila facebookový profil Tomia Okamury.

Mohla by na něm totiž najít i podobné skvosty, jako je tento: „Islám je náboženský fašismus. Zahalování částí těla je výrazem ideologie politického islámu. Naše hnutí SPD prosazuje zákaz propagace islámu.“ 

Někoho by mohlo překvapit, že se dost možná nejznámější český bojovník proti islámu přidal na stranu muslimské země a v boji proti USA. Důvod je podle bývalého podnikatele a zakladatele politických stran jasný a tím je strach z Islámského státu.

„Celý konflikt může vést k posílení Islámského státu, další migrační vlně do Evropy a pokračující destabilizaci,“ varoval ve svém příspěvku dále Okamura, který mezi svými fanoušky sklidil za své posezení s velvyslankyní řadu pochvalných komentářů.

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček by se tak mohl začít cítit v ohrožení.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:02 sobota 16. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 60
  • 43
  • 38
  • 34
  • 33
  • 30