Ekonom Sedláček truchlí: Zemřela mu manželka Markéta (†43)! Kolegové nevědí, co jí bylo

Ve věku 43 let zemřela doktorka Markéta Sedláčková, manželka známého ekonoma Tomáše Sedláčka (43). V šoku jsou její bývalí studenti i kolegové z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Podle všeho Sedláčková zemřela nečekaně. O tom, že by byla nemocná, nikdo z jejích kolegů neměl ani tušení.

Smutná zpráva se objevila na webových stránkách Katedry sociologie FF UK, kde Sedláčková učila.

„Zaskočeni zármutkem oznamujeme všem přátelům a známým, že 16. dubna po intenzivní nemoci odešla ke svému nebeskému Otci,“ stojí na parte, které škola zveřejnila.

„Je to pro nás všechny strašný šok. Paní doktorka byla nejen velkou kapacitou ve svém oboru, ale především člověkem, který dokázal do leckdy všedního akademického života vnést obrovskou dávku pozitivní energie. Na doktorku Sedláčkovou budeme vzpomínat v tom nejlepším, protože jinak to ani nejde. Soucítíme s rodinou nad touto hlubokou ztrátou a přejeme hodně sil do dalších dní,“ napsali na Facebooku studenti ze spolku Socka.

„Těžko se mi píše, neboť se mi takové věci těžko vůbec věří. S Markétou jsme v roce 1996 společně nastoupili do prvního ročníku sociologie; ve stejném termínu jsme obhajovali diplomovou práci a skládali státní zkoušku pětiletého magisterského studia; vzápětí jsme současně nastoupili na doktorát. Po nějaký čas jsme se setkávali při zaměstnání v Sociologickém ústavu AV ČR a o pár let později opět znovu na katedře. V podobné okamžiky jsme si našli své životní partnery, založili rodiny a přivedli na svět potomky… Bohužel se toto naše spoluputování rozpojilo příliš, příliš brzy; a bohužel tím nejhorším myslitelným způsobem,“ uvedl Markétin dlouholetý kolega a v současné době vedoucí Katedry sociologie FF UK Jiří Vinopal.

Markéta Sedláčková zemřela.

Nikdo z Markétiných kolegů očividně neměl ani tušení o tom, že by byla nemocná.

„O té nemoci prakticky nic nevím. Vím jenom, že to byla vážná nemoc a přišla tak rychle, že jsem se to dozvěděl v podstatě v den, kdy zemřela. Předtím nějakou dobu měla potíže, které vypadaly na běžnou angínu. Bylo to bohužel velmi náhlé,“ řekl pro Blesk.cz Vinopal.

„Nemám žádnou informaci, že by to bylo kvůli koronaviru. Že by v tom byla nějaká souvislost, to nepadlo z žádné strany,“ dodal Jiří Vinopal.

Není tajemstvím, že Markéta Sedláčková měla s bývalým poradcem exprezidenta Václav Havla Tomášem Sedláčkem dlouhodobě volný vztah. Zplodili spolu syna Kryštofa, ale žili prý delší čas odděleně.

Poslední rozloučení s Markétou Sedláčkovou proběhne tento pátek ve 13 hodin na Malvazinkách, kde je například pohřbený nejslavnější český zpěvák Karel Gott.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:31 čtvrtek 20. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 167
  • 75
  • 50
  • 49
  • 45
  • 38