Příčina úmrtí Sedláčkovy manželky: Metastáze po celém těle, Tomáš u ní byl až do konce

Tajemství náhlé smrti manželky ekonoma Tomáše Sedláčka (43) odhaleno? Podle rodinného přítele podlehla oblíbená socioložka Markéta Sedláčková (†43) metastázím po melanomu. Manžel, který s ní jinak nežil ve společné domácnosti, u jejího lůžka trávil celé dny a noci!

Socioložka Markéta Sedláčková zemřela náhle 16. dubna. Její kolegové z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy byli v šoku. Nikdo netušil, že manželka ekonoma Tomáše Sedláčka byla vážně nemocná. Zaskočení byli i její studenti.

„Je to pro nás všechny strašný šok. Paní doktorka byla nejen velkou kapacitou ve svém oboru, ale především člověkem, který dokázal do leckdy všedního akademického života vnést obrovskou dávku pozitivní energie. Na doktorku Sedláčkovou budeme vzpomínat v tom nejlepším, protože jinak to ani nejde. Soucítíme s rodinou nad touto hlubokou ztrátou a přejeme hodně sil do dalších dní,“ napsali na Facebooku studenti ze spolku Socka.

Server Blesk.cz uvádí, že podle rodinného známého byla příčinou náhlého úmrtí rakovina kůže.

„Že nevratně odchází (metastáze po melanomu po celém těle), jsme se dozvěděli před deseti dny. Tomáš u ní v nemocnici trávil i noci, napsal na Facebooku jeden z rodinných přátel.

Na socioložku Markétu na sociální síti zavzpomínala také manželka neúspěšného prezidentského kandidáta Pavla Fischera Klára Fischerová.

„Naposledy jsem jí volala ve středu 8. dubna, když jsem procházela liduprázdnou Kampou. Telefon mi nezvedla a už ho ani nezvedne. Je mi to nesmírně líto. Vzpomínám na její krásný úsměv a trochu skřehotavý smích, který mi bude chybět. Odešla s grácií a noblesou sobě vlastní. Markéto, budeš mi moc chybět,“ uvedla Fischerová.

Markéta Sedláčková působila kromě FF UK také v Sociologickém ústavu Akademie věd. V poslední době zkoumala také depresi jako sociální fenomén. 

S manželem Tomášem zplodili syna Kryštofa. Není tajemstvím, že měli otevřený vztah a delší dobu žili odděleně. Když šlo ale do tuhého, měla Markéta v Tomášovi obrovskou oporu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:27 sobota 22. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 100
  • 54
  • 45
  • 44
  • 42
  • 41