Bota a podezřelý mladík: Lidé kvůli Tomášovi chrlí poznatky na policii, ta změnila strategii

Kriminalisté už od půlky dubna marně pátrají po patnáctiletém Tomášovi z Brna. Veřejnost mezitím přichází s nejrůznějšími stopami, které ovšem zatím k žádnému zásadnímu posunu nevedly. A tak se policie rozhodla změnit strategii. Stahuje se z terénu.

Telefon, bunda a jedna bota, to je vše, co po patnáctiletém Tomášovi zbylo. Ve středu 14. dubna byl venku s kamarády, jenže pak se po něm slehla zem. 

K ničemu nebyla ani celá řada tipů od lidí, kteří se rozhodli pátrat na vlastní pěst. Patří mezi ně třeba i nález tenisky, jež odpovídá popisu chlapcova oblečení, poblíž zastávky Lesná.

„Tak podle bratra to bohužel Tomášova bota není,“ informoval později nálezce.

Jiná žena zase o víkendu hlásila policii pohyb podezřelého chlapce v ulicích Brna. Měl na sobě prý stejné oblečení jako Tomáš a evidentně si dával záležet na tom, aby ho nikdo nepoznal.

„Přibližně před dvaceti minutami: Královo Pole, chlapec v černých teplácích, černé tenisky Nike s bílou podrážkou, černá mikina s kapucí a na ní černá bunda. Měl černou roušku, byl dost zakuklený, ale rozhlížel se kolem sebe, jestli ho někdo nesleduje. Pokračoval dál směrem k Mojmírovu náměstí, šel dost rychle a nepodařilo se mi ho sledovat déle. Přes syna jsem zavolala policii,“ prozradila žena z Brna na sociálních sítích a přidala fotografie údajného podezřelého.

Žena v Brně vyfotila mladíka, který se prý choval velmi podezřele.

Od některých dalších diskutujících si žena vyslechla kritiku za to, že focení cizích lidí už je za hranou a že chlapec na fotografiích je oblečený jako docela obyčejný teenager.

„Neříkám, že to byl on, ale lepší je to zmínit než v poklidu jít domů a mlčet,“ bránila se žena, která si trvala na tom, že se mladík choval podezřele.

Policistům každopádně žádný z dosavadních tipů ve vyšetřování nepomohl, alespoň o tom policie neinformovala.

Policie nadále pátrá po Tomášovi z Brna.

Nepochybně i z toho důvodu se nyní rozhodli kriminalisté změnit strategii. Po Tomášovi už v tuto chvíli nepátrají v terénu, ale podle serveru TN.cz analyzují desítky hodin kamerových záznamů.

Patnáctiletý Tomáš Pospíšil zmizel ve středu 14. dubna. Byl venku s kamarády, dva z nich se vrátili domů, třetí byl nalezen pod vlivem drog a svlečený do půl těla u řeky Svratky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 úterý 31. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 9
  • 7
  • 4
  • 4
  • 3