Pleky se loučí s Kanadou, Šafářová září na Fed Cupu. Co ale Lucie Vondráčková?

Hokejista Tomáš Plekanec (36) se rozloučil s kanadským klubem Montreal Canadiens a vypadá to, že jeho další kroky budou směřovat do Česka. Jeho přítelkyně, tenistka Lucie Šafářová (31), která také oznámila konec kariéry, dorazila na finále Fed Cupu do Prahy, kde po boku svých kolegyň doslova září štěstím. Zdá se, že cesty obou vrcholových sportovců se začínají spojovat. Co ale Lucie Vondráčková, která zůstává se syny v Kanadě?

Nadešel očekávaný konec Tomáše Plekance v Montreal Canadiens, hokejista se dojemně rozloučil se svým klubem i fanoušky, kteří jeho odchod oplakávají. 

„Hodně štěstí a děkujeme za všechna ta léta. Jsi náš vzor,“ píší na stránce Tomáše Plekance na sociální síti. „Jsem tak smutný, že odcházíš z NHL! Přeji ti jen to dobré na tvé další cestě,“ loučí se další jeho obdivovatel.

Tomáš Plekanec se loučí s Montrealem.

Zajímavou shodou okolností je to, že Plekancova nová přítelkyně Lucie Šafářová také oznámila konec kariéry. Tenistka donedávna cestovala po Spojených státech a teď se přijela podívat na své kolegyně na finále Fed Cupu do pražské O2 arény. Z jejího výrazu na fotce je znát, že je opravdu spokojená.

Lucie Šafářová na Fed Cupu jen září!

Cesty Tomáše Plekance a Lucie Šafářové se tak krásně propojily. Pokud se hokejista skutečně vrátí do Česka, nebude jim ve společné cestě životem nic bránit. Tenistka se navíc vyjádřila, že by ráda trochu cestovala a pomýšlí dokonce na to, že by si časem pořídila kavárnu. Ostatně nedávno si udělala baristický kurz.

Zato zpěvačka Lucie Vondráčková teď žije v osamění. Plekancova stále ještě manželka nedávno podnikla všechno pro to, aby mohla se syny Matyášem a Adamem žít v Kanadě, dokonce i žádost o rozvod podala tam. Je totiž zřejmé, že pokud by se nechala Lucie rozvést v Česku, bude to pro ni finančně podstatně méně výhodné. Přitom Tomáš Plekanec nepřišel s vůbec špatnou nabídkou. 

„Nabídl jsem jí nemovitost, kterou mají kluci rádi a kde to mají blízko do školy, kam jsme je chtěli v Česku dát, nabídl jsem jí měsíčně dost peněz na provoz domácnosti, všechny kroužky, zájmy, sporty klukům chci platit, aby se měli dobře. Jsou to přece moje děti a chci, aby se jim žilo dobře,“ řekl pro Seznam Zprávy Plekanec. 

Přestože ji hokejista upozorňoval na možný odchod z Montrealu i možnost, že se bude stěhovat zpátky do Česka, vše bylo málo platné. Vondráčková chtěla zůstat v Kanadě, prý jsou tam oba jejich synové zvyklí, mají tam kamarády a vstřebávají jako svůj první jazyk francouzštinu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:23 pondělí 11. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 109
  • 69
  • 34
  • 25
  • 16
  • 14