Ministr Petříček se vysmál Klausům: Kritika od vás? Ta největší pochvala!

Ministr zahraničí Tomáš Petříček vrátil úder Václavu Klausovi mladšímu i jeho otci Václavu Klausovi staršímu. Oba dva ho totiž ostře zkritizovali za počínání ve funkci ministra zahraničí, Klaus mladší za podporu globálního paktu o uprchlících. Petříček se ovšem nechal slyšet, že jejich kritiku vnímá jako velké ocenění jeho práce! „A proto v ní budu pokračovat,“ oznámil.

Ve funkci ministra zahraničí je sice Tomáš Petříček teprve krátce, jeho dosavadní práce ovšem stihla vyvolat pořádnou vlnu emocí. Nejvíc diskutovaný byl krok, kdy Česká republika na Valném shromáždění OSN v prosinci hlasovala pro přijetí globálního paktu o uprchlících, který rozšiřuje současný mezinárodní právní rámec o běžencích.

Právě po shromáždění OSN se do Petříčka ostře pustil jeden z nejvýraznějších kritiků migrace, poslanec za ODS Václav Klaus mladší.

„Budu iniciovat skandální chování ministra zahraničí na summitu OSN na pořad Sněmovny,“ napsal Klaus mladší na svůj Facebook a do závorky ke statusu přidal emotikon s popisem „cítí se vytočeně“.

Další kritiku pak Petříček slízl i od Klausova otce, dřívějšího českého prezidenta Václava Klause staršího. Klaus se v rozhovoru pro FTV Prima například nechal slyšet, že Česká republika měla vždy smůlu na ministry zahraniční, kvůli čemuž na ministerstvu dlouhodobě panuje chaos.

Co na kritiku jednoho z nejpopulárnějších poslanců současnosti a ostříleného politického matadora říká samotný Petříček? Hlavu si s ní podle svých slov neláme, naopak ji bere jako ocenění svojí práce!

„Jsem ve funkci teprve krátce, ale už mne drtivě zkritizovali Václav Klaus st. i Václav Klaus ml. Vnímám to jako velké ocenění mé práce, a budu v ní proto pokračovat,“ oznámil Petříček na Facebooku.

Václava Klause mladšího Petříček vytočil hlasováním pro globální pakt o uprchlících.

Svým statusem ministr zahraničí vyvolal hodně emotivní diskuzi. Jedni mu v jeho práci drží palce, další ale jeho politické kroky soudí stejně ostře jako oba Klausové.

„Na to, že jste zástupce asi pěti procent voličů, vám sebevědomí opravdu nechybí. Pokud se vysmíváte i názoru Václava Klause staršího, který je politický matador a dotáhl to až na to politicky nejvyšší místo, vám na hony vzdálené, chtělo by to kapánek pokory,“ vzkazuje třeba diskutující Jana.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:49 středa 8. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 33
  • 12
  • 9
  • 8
  • 8