Ministr Petříček rozdával fotbalovou radost na Václaváku. Nový Ronaldo z něj nebude

Chtěl ukázat, že není žádné poleno! Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (37) se zúčastnil turnaje v malé kopané Global Goals World Cup na Václavském náměstí v Praze. Nejprve tam byl jako fanoušek. Jako správný sportovní nadšenec ale využil příležitosti, nazul si sálovky a střihl si i krátký zápas. Ve VIP družstvu se setkal například s moderátorkou Lejlou Abbasovou (39). Jak mu to šlo?

Petříček přišel na turnaj podpořit ženský tým FK Lvice Černín, který se nakonec probojoval až do finále. V něm se družstvo setkalo s VIP týmem, za který si zahrál i sám ministr. „Dost nás hnaly,“ uvedl o fotbalistkách na svém Facebooku Petříček.

Expresu ministr poté popsal, jak to má se sporty. Fotbal prý vrcholově nikdy nehrál. „Musím ale říct, že mě to hrozně bavilo,“ říká na úvod Tomáš Petříček.

„Já jsem vždycky spíš hrál basket a hokej a hodně jezdil na kole. Teď občas hraji na Žižkově florbal a fotbal opravdu jen s kamarády rekreačně,“ svěřil se ministr, jenž se prý kvůli svým tělesným parametrům nejlépe uchytí jako brankář. 

„Výborný jsem také ve zdi,“ dodává. 

Tomáš Petříček rozdával fotbalovou radost na Václavském náměstí v Praze.

Zdá se, že druhý Cristiano Ronaldo či Lionel Messi z Petříčka nevyroste...

„Když jsem byl mladší, hrál jsem za Volduchy. To je malá obec kousek od Rokycan, byl jsem krajní obránce. Hrávali jsme s kamarády, vydrželo mi to asi dvě sezony. Rozhodně jsem nepatřil k zázračným talentům českého fotbalu, často jsem se nedostal ani do základní sestavy,“ prozradil na sebe politik.

Petříček se žene za balonem.

„Já hlavně ale obdivuji naše holky, které se dostaly nečekaně až do finále. Podobné akce jsou pro mě skvělé a účastním se jich vždy rád,“ řekl na závěr ministr, který Expresu poskytl také několik fotografií z akce.

Na ně se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 27. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 22
  • 20
  • 19
  • 19
  • 19